Днями відбувся науковий семінар на тему: «Світовий досвід покращення системи управління якості в хімічній промисловості». Він проходив у режимі онлайн за участі міжнародної компанії «АДАМА» (Ізраїль, м. Беєр Шева).

Вказана компанія займається виготовленням отрутохімікатів для сільського господарства. Науковим керівником аналітичної лабораторії цього потужного наукового центру є Міла Почтаренко, доктор хімічних наук, випускниця кафедри хімії та наноматеріалознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Науковий центр має співпрацю з Китаєм, Індією, Бразилією та Україною.

Міла Почтаренко розповіла про діяльність підприємства та своєї лабораторії, про експериментальні дослідження на сучасному хімічному обладнанні. Випускниця ЧНУ поділилася знаннями та досвідом у системі знань із теорії та методології управління якістю, принципів побудови та функціонування систем управління якістю для різних видів товарів. Увага була приділена також нормативно-законодавчим, організаційним та економічним питанням з управління якістю товарів провідної компанії. Студентам було цікаво, як впливає якість товарів на розвиток внутрішнього та зовнішнього ринків, правила розроблення систем управління якістю товарів.

В обговоренні важливих питань взяли участь завідувач кафедри якості, стандартизації та управління проєктами, професор, доктор Надія Єфіменко, доцент кафедри Олена Лут та студенти 3-4 курсів ОС бакалавр, 1-2 курсів ОС магістр спеціальності «Метрологія» та інформаційно-вимірювальна техніка.

Надія Єфіменко поділилася досвідом щодо сучасного підходу в управлінні якістю товарів на українському виробництві. Розповіла про формування стратегії і тактики; про основні напрями вдосконалення діяльності, зокрема, про механізм зовнішньоекономічних зв’язків та питання конкурентоспроможності на ринках. Подякувала Мілі Почтаренко за цікаву дискусію.

Усі учасники семінару відзначили важливість обміну сучасними новаціями в галузі якості та управління, а також практичним досвідом. Кафедра якості, стандартизації та управління проєктами планує і надалі розширювати свої міжнародні зв’язки.

 

Кафедра якості, стандартизації та управління проєктами