Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 29 Черкаської міської ради співпрацюватиме з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Відповідну угоду підписали ректор Олександр Черевко та директор школи Сергій Діденко.

Представляючи ректорату та завідувачам кафедр ЧНУ очільника школи, Олександр Володимирович зазначив, що освітянам треба спільно працювати над забезпеченням якісного освітнього процесу в умовах воєнного стану.

— Ми маємо шукати нові підходи, навчати молоде покоління і постійно розвиватися та навчатися самі. У цьому контексті вважаємо ефективною співпрацю зі школами Черкас.

За словами ректора, університет уклав низку партнерських угод з загальноосвітніми закладами.

На підготовчому етапі здійснюється обговорення потреб навчального закладу. Відповідно до них і формується угода та першочерговий план дій. Ними передбачається максимальна реалізація і розвиток навчального, наукового і творчого потенціалу здобувачів освіти та вчителів, студентів і викладачів університету. Зокрема, будуть організовані спільні освітні заходи: семінари, конференції, круглі столи з актуальних питань. Заплановано також підвищення кваліфікації вчителів, заходи на підтримку обдарованої молоді.

Слід зазначити, що це допоможе випускникам шкіл у майбутньому вступити до закладів вищої освіти.

— Держава буде змінюватися, коли мінятиметься світогляд дітей, — сказав Сергій Діденко. — У школі навчається молодь, яка ще перебуває у пошуку себе. І ми маємо дати відповіді на питання покоління, яке формуватиме наше майбутнє і є потенціалом України. Тому дякую за пропозицію співпраці!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького