Із сумом повідомляємо трагічну новину — загибель на фронті під Вугледаром воїна-захисника, відомого українського тренера з боксу, випускника Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Воробйова.

Олександр Трохимович навчався в ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я. Учасник бойових дій (Афганістан), добровольцем воював в зоні АТО/ООС на ротаційній добровольчій основі з 2017 по 2021 рр. До російського повномасштабного вторгнення працював тренером у Чорнобаївському районному центрі дитячої та юнацької творчості. З перших годин повномасштабного вторгнення пішов воювати.

Роман Сущенко, перший заступник голови Черкаської обласної ради, написав у Facebook: «Знав його особисто. Востаннє бачилися влітку перед війною. Олександр Трохимович, маючи всебічний і багатий бойовий досвід, тренував та виховував молодь Чорнобаївщини та Золотоніщини. Разом з побратимами збудував на рідній землі справжній навчально-тренувальний табір. Оснастив його смугою перешкод, звів ряд будівель, схожих до тих, що на окупованій Донеччині, і постійно тренував молодих і досвідчених воїнів, вдосконалюючи бойові навички. Вишкіл від Трохимовича передбачав тактику ведення боїв у місті, на відкритій та пересічній місцевості, вихід з оточення, наступ, розвідка. Разом зі своєю командою неодноразово брав участь у військово-спортивних змаганнях загальнонаціонального та регіонального рівнів. Досконало володів усіма видами холодної та вогнепальної зброї і уміло передавав свій досвід молоді. Навички та знання отримані під час вишколу неодноразово рятували життя нашим воїнам. Сам Олександр Трохимович, був надзвичайно скромною людиною. Як більшість українських героїв».

Щирі співчуття родині ГЕРОЯ.

Світла та вічна пам’ять, низький уклін…

ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького