Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за сприяння польської громади у Черкасах отримав гуманітарну допомогу від дієцезіального благодійного фонду «КАРІТАС-СПЕС» Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької церкви в Україні.

Партнери допомогли облаштувати університетський Пункт незламності, розміщений на території Студентського містечка ЧНУ.

Надали генератор та інші електроприлади, меблі, кулер для води, одноразовий посуд, аптечки, пледи, канцтовари тощо.

Усе це допомагатиме людям, які мешкають та працюють у гуртожитках, корпусах ЧНУ,  пережити можливі перебої з електрикою та інші несприятливі умови.

Олександр Черевко подякував голові Польського культурного центру в Черкасах Геннадію Лінєвичу  за всебічну підтримку. Адресував і слова вдячності Релігійній Місії «КАРІТАС-СПЕС» Римсько-Католицької Церкви в Україні.

— Багато років розвиваю українсько-польську дружбу на Черкащині, — зазначив Олександр Володимирович. — І власними зусиллями, і у межах діяльності Полонійного центру в Черкаському національному університеті. 

Поляки не на словах, а на ділі вже неодноразово довели, що є нашими друзями і партнерами. До війни нас єднала співпраця в культурній, освітній, економічній сферах. На самій тільки Черкащині ми реалізували низку культурно-просвітницьких проєктів: збереження пам'яті про відомих польських діячів, історичні дослідження, освітні обміни, стажування.

Нині Польща допомагає Україні боротися за незалежність.

Дякую голові Польського культурного центру в Черкасах Геннадію Лінєвичу  та благодійному фонду «КАРІТАС-СПЕС» Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької церкви в Україні. Завдяки їм ми отримали суттєву гуманітарну допомогу.  Вірю, що попереду у нас багато добрих справ. Слава Польщі! Слава Україні!

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького