Систематично тричі на рік ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ЧНУ проводить профорієнтаційний захід для одинадцятикласників «Стань студентом інституту на один день».

Для потенційних студентів викладачами кафедр були підготовлені різноманітні майстер-класи, тренінги, а також розважальні заходи від студентської ради інституту.

Саме 27 лютого визначено Днем студентського самоврядування ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, а тому члени студентської ради, перебуваючи на «посадах» директора, заступників директора, вирішували актуальні питання дня, зокрема, й питання комфортного перебування школярів в інституті.

На захід зареєструвалися понад 70 осіб. Завітали одинадцятикласники як Черкаських міських шкіл, так і з сільської місцевості. Зокрема, зі шкіл Сахнівки, Драбівки, Нетеребки, Гельм’язова, Благодатного, Старосілля та інших. Радо зустріли в ЧНУ ім. Б. Хмельницького й постійних відвідувачів, партнерів інституту — студентів Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу імені Тараса Шевченка.

«Студентів» запросили до участі у таких заходах: калейдоскоп планет НУШ від кафедри початкової освіти, літературний бум «Від гри до навчання» від кафедри дошкільної освіти, майстер-клас із каліграфії від кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, тренінгове заняття на розвиток лідерських якостей від кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, тренінг «Навчайся! Розвивайся! Досягай!» від кафедри педагогічних наук, освітнього та соціокультурного менеджменту.

А також студентська рада продемонструвала діяльність студентських творчих студій: літературної студії «Без назви» (вірш Ліни Костенко виконала Маргарита Чернець), ансамблю барабанщиць «Badabum», вокального ансамблю «Серця трьох».

Високо оцінили роботу інституту та умови для навчання і всебічного розвитку студентів представники Набутівськоі об’єднаної територіальної громади на Черкащині — голова Олег Малюга, завідувач відділу освіти Юлія Михайлюк та заступник директора Нетеребського НВК Лариса Шевченко. Майбутніх абітурієнтів закликали обирати якісну освіту, звертати увагу на умови, які створені для навчання, а також на такі актуальні і потрібні професії, як вихователь дошкільного закладу та вчитель початкової школи. У свою чергу директор інституту Тимофій Десятов наголосив, що інститут є потужним і прогресивним підрозділом університету, а тому йде в ногу з часом. Навчально-науковий інститутут нараховує 8 лабораторій із образотворчого мистецтва, науково-методичний центр педагогічної майстерності, науково-методичну майстерню сучасних освітніх технологій, музей-лабораторію педагогічної спадщини О.А. Захаренка, кабінет-лабораторію НУШ, кабінет методичної, практико-орієнтованої підготовки фахівців у галузі дошкільної освіти. Невдовзі запрацює і STREM- лабораторія, логопедичний кабінет, кабінет ігрових технологій НУШ, кабінет дидактичного забезпечення НУШ та інші.

На завершення голова студентської ради Мар'я Бровченко запропонувала одинадцятикласникам заповнити онлайн-анкету для визначення їхніх професійних нахилів та покращення профорієнтаційної роботи в інституті.

Колектив інституту щиро дякує виконувачу обов’язків директора департаменту освіти і науки Черкаської ОДА Валерію Данилевському за сприяння в організації і проведенні заходу!

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва