18.09
2024

Students of BKNUC gain new educational experiences thanks to the Erasmus+ program

Yevhen Zavalin, a 3rd-year student of the Educational-Scientific Institute of Foreign Languages ​​of Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy, has begun his academic year in the Spanish city of Valladolid under the Erasmus+ international academic mobility program.

Read more ...
13.09
2024

Students will study in Latvia under the “Erasmus” program

Students of Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy Anna Kalantaieva (major “Applied Mathematics”) and Svitlana Bodnenko (major “Automation and Computer-Integrated Technologies”) are studying under the Erasmus КА171 academic mobility program in Latvia.

Read more ...
09.09
2024

A lecture on stress resistance and search behaviour was held at the ESC for Mental Health

Bohdan Khmelnytsky National University of Cherkasy actively works in the field of nurturing the mental health of participants in the educational process.

Read more ...
 
 

Однією з родзинок Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького є його музеї, зокрема «Археологічний музей» ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, розташований у 501 аудиторії корпусу № 1.

Студенти присвятили мотиваційний випуск відеопанорами «Археологи-професіонали про наукові проблеми та роботу зі студентами Черкаського національного університету» історії створення та розвитку «Археологічного музею». У відео автори пропонують ознайомитися з історією археологічного кабінету і музею та його колекціями, представленими до огляду в експозиції. Крім основної археологічної колекції, в музеї представлені також палеонтологічна, нумізматична й етнографічна.

Експонати атрибутовані та співвіднесені з відповідними археологічними культурами й місцями знахідок, а вітрини містять карти поширення останніх у репрезентований хронологічний період. Стіни кабінету прикрашають ілюстративно-дидактичні матеріали, що доповнюють експозицію. В окремому приміщенні розташовано бібліотеку археологічної літератури.

Експозиція музею слугує чудовим ілюстративним матеріалом для студентів спеціальностей «Історія та археологія» і «Середня освіта. Історія» під час вивчення дисциплін з археології, історії первісного суспільства і стародавнього світу, етнографії та інших дисциплін. Сформовані зі студентських знахідок на археологічній практиці, матеріалів Черкаської лісостепової археологічної експедиції та дарів дослідників і випускників інституту, фонди музею репрезентують усі хронологічні періоди археології Черкащини й України – від середнього палеоліту до модерної доби. Крім дидактичної, музей відіграє, таким чином, ще й важливу наукову роль — на його базі створено Науково-дослідний центр з вивчення пам’яток археології.

Запрошуємо здійснити відеоекскурсію «Археологічним музеєм» і дізнатися ще більше про археологічну спадщину й давню історію нашого краю та країни.

 

Відеоекскурсію підготували студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії. Екскурсію провів лаборант археологічної лабораторії Василь Лук’яниця, відеозапис та монтаж відео — Даніїл Сімейко.

 

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії