Цьогоріч до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького  вступили 2350 першокурсників. Вони дуже різні — за віком і вподобаннями.

Це переважно випускники закладів загальної середньої освіти, вони гарно навчалися та мають досить високий бал НМТ. Але передовсім це першокурсники воєнного часу. Серед них є  військовослужбовці та ті, чиї батьки воюють за незалежність України.

Є студенти, які залишили свій дім через окупантів, а є ті, хто навіть в окупації прагне здобути вищу освіту в українському ЗВО.

Університетське середовище є соціально спрямованим та інклюзивним — серед життєрадісної й оптимістичної молоді чимало дітей-сиріт, дітей з інвалідністю. Їх підтримують та залучають до університетського життя.

Усіх першокурсників ЧНУ поєднує те, що в епіцентрі геополітичних подій вони будують свою долю, планують своє майбутнє та заряджають всіх оптимізмом.

Відділ інформації та зв’язків із громадськістю ЧНУ знайомить з нашими першокурсниками у межах різноформатного проєкту «Хто ти, першокурснику 2023». Вже зараз читайте їхні історії на сайті та у соцмережах, а невдовзі світлини з їхньої посвяти будуть представлені на фотовиставці  в НК № 1.

Знайомтесь із нашим першим героєм Антоном Бєляєвим.

Антон із когорти «двохсотбальників» Він під час проходження національного мультипредметного тесту отримав по 200 балів з української мови та математики. Вступив на омріяну спеціальність «хімія» і зараз є студентом ННІ природничих та аграрних наук. Загалом інститут цьогоріч набрав 150 осіб.

Трохи про себе:

— Мені 17 років. Чесно кажучи, до вступу я жив мріями про навчання у виші і робив усе можливе, щоб вступити до престижного ЗВО та здобути гідну освіту. Мені дуже подобалися профільні предмети у школі. Однак цим не обмежився.

Брав участь у олімпіаді з біології, географії, зайняв 3 місце у міській олімпіаді з української мови та літератури.

Чому обрав саме Черкаський національний?

У ЧНУ проходив тренувальне НМТ з математики та хімії.

Дуже багато чув про викладацький склад ЧНУ, про наукові проєкти цього університету. Мені подобається, що студенти дружні, що підтримують одне одного. Для мене було дуже важливим навчання саме в очному режимі, бо це найкраща форма здобуття освіти. І звісно ж, багато важить безпекова ситуація – Черкаси є відносно спокійним регіоном.

Про майбутню спеціальність: Опановую спеціальність 102 «Хімія». Упевнений, що ця професія є важливою і затребуваною.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького