Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького у 2023 році затвердили на черговому засіданні вченої ради.

Про новації вступної кампанії учасників засідання поінформувала відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ Людмила Смалиус.

було також затверджено Положення про діяльність новоствореного Науково-освітнього центру Українського козацтва. Його директором став професор ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Юрій Присяжнюк. Він розповів про те, чим займатиметься Центр.

Було також затверджено Антикорупційну програму на 2023–2025 роки. З цього питання надала інформацію університетська уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції Антоніна Михальченко.

Щодо атестації наукової роботи стипендіатів Кабінету Міністрів України доповів проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло.
Крім того, було затверджено тематичний план наукових досліджень та розробок, які виконуються коштом державного бюджету у 2023 році, звіти про закордонне стажування, навчальні програми підвищення кваліфікації. Рекомендовано до друку наукові та навчально-методичні праці та вирішено інші важливі питання.

Ректор виконав і приємну місію — вручив атестати професорів Тетяні Зорочкіній та Інні Ніколаєску. Він також привітав із присудженням наукового ступеня доктора філософії Дениса Дерев’янка.

А професора кафедри історії України Юрія Присяжнюка від імені колективу привітав із Днем народження.

Юрій Петрович в університеті працює 22 роки, є автором понад 300 наукових та навчально-методичних праць, кількох сотень тез і сповіщень на історичну тематику.

Багаторічна науково-педагогічна праця і громадська діяльність Юрія Петровича відзначена багатьма нагородами, зокрема за роботу в Малій академії наук.
Як громадський діяч Юрій Петрович є організатором сучасного козацького руху на Черкащині. Генерал-осавул Українського козацтва, заступник Гетьмана Українського козацтва з науково-дослідної роботи, за що, зокрема, нагороджений козацькою відзнакою —  орденом «Патріот України».

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького