У ННІ міжнародних відносин, історії та філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбулося засідання Генеалогічної студії, присвячене 25-й річниці Конституції України. На зустрічі обговорили значення основного закону в сучасних реаліях та перспективі. Не обійшлося і без розгляду учасниками законодавчих документів минувшини.

Василь Лук'яниця, студент 1 курсу спеціальності 032 «Історія та археологія», наголосив на тому, чому ж ми не можемо назвати Пакти і Конституцію Пилипа Орлика першою конституцією світу, а також якісно проаналізував цей законодавчий документ.

Студент 2 курсу спеціальності 014 «Середня освіта. Історія» Ілля Опарін звернув увагу на «Закони про тимчасовий державний суверенітет» як важливу умову для закріплення влади Павла Скоропадського в Україні початку ХХ століття. Цікавості темам надавали плідні дискусії, до яких долучалися всі учасники заходу. Керівниця студії Лариса Лисиця згадала, як бувши абітурієнткою і мріючи стати істориком, надзвичайно зраділа новині, що наша молода держава нарешті з власною Конституцією.

 На завершення засідання студії її учасники, на чолі з незмінним керівником, доценткою  Ларисою Лисицею, склали список наступних тем на новий навчальний рік. Засідання пройшло, як і завжди, у теплій і дружній атмосфері.

Ілля Опарін, студент 2 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії