У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького перебуває делегація з Республіки Узбекистан.

Республіка Узбекистан — стратегічний партнер щодо залучення студентів і популяризації закладів вищої освіти України. Країна зацікавлена у відкритті філій українських університетів, а також у створенні спільних програм, які сприятимуть розвитку економіки обох країн.

Проректор Узбецького державного університету фізичної культури і спорту Рашид Маткаримов, директор Інституту підвищення кваліфікації кадрів фізичної культури і спорту Узбекистану Ілхомджон Тусуналієв, директор Науково-дослідного інституту фізичної культури і спорту Хабібжон зустрілися з ректором ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександром Черевком та обговорили напрями можливої співпраці.

Серед учасників зустрічі був і Георгій Коробейніков, завідувач кафедри спортивних єдиноборств та силових видів спорту Національного університету фізичного виховання і спорту України.

У результаті було підписано низку меморандумів про співробітництво з Узбецьким державним університетом фізичної культури і спорту та його підрозділами.

— Сьогодні приймали гостей із Республіки Узбекистан, обговорили партнерські програми.

Знаково, що зараз триває робочий візит до Узбекистану делегації Міністерства освіти і науки України на чолі з міністром Сергієм Шкарлетом. І якраз цими днями на базі ЧНУ відбудеться симпозіум наукової комісії Об’єднаного Світу Боротьби (UWW), куди приїхала делегація узбецьких науковців.

Спільні проєкти реалізуватимуться головним чином у сфері фізкультури та спорту. Про це йдеться в Меморандумі, який ми підписали. Усебічну підтримку в їх реалізації маємо від Національного університету фізичного виховання і спорту України та Спортивної студентської спілки України.

Гадаю, нам є чому повчитися один в одного, і таке співробітництво буде взаємно вигідне, — наголосив Олександр Володимирович.

Після церемонії підписання меморандуму узбецьких гостей ознайомили з університетом. Зокрема, вони побували у «Музеї історії університету» і «Музеї українського рушника».

Директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко провів їм детальну екскурсію та ознайомив з навчальним процесом в університеті.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького