Низка Черкаських ЗМІ опублікувала інформацію з посиланням на Черкаського міського голову Анатолія Бондаренка та керівництво КП «Черкаситеплокомуненерго» про неготовність університету до опалювального сезону. Керівництвом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проаналізовано ці публікації і встановлено наступне.

Така інформація є неправдивою, має упереджений характер і компрометуючий зміст, що негативно впливає на імідж і ділову репутацію університету.

На лист КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» №18/863 від 19.05.2020 року керівництво університету звернулося до КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» листом від 17.06.2020 року № 870/01-11 щодо проведення ремонтних робіт відповідною службою   «Черкаситеплокомуненерго» з оплатою за виконані роботи. КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» 19.06.2020 року надіслано у відповідь лист №18/1051 від КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» з відмовою у проведенні ремонтних робіт (копія листа додається).

Університет знайшов альтернативну можливість вирішення цієї проблеми, яка на даний час практично розв’язана. 02.09.2020 року представниками КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» разом із представниками служби головного інженера університету провели перевірку готовності об’єктів до опалювального сезону гуртожитку №3 (вул. Хрещатик, 64) їдальні (вул. Хрещатик, 66) та бібліотеки (вул. Університетська, 22) зі складанням відповідних актів, де в графі «Рішення про готовність об’єкту» вказано «Готовий». Дані об’єкти знаходяться на одній тепловій мережі і мають єдиний вузол комерційного обліку.

Станом на 30.09.2020 року гуртожитки № 1,2,3,4,5 та навчальні корпуси № 1,2,3,4,5 та інші будівлі університету готові до опалювального періоду 2020/2021 року, про що складені відповідні акти. Нині у гуртожитки подається гаряча вода.

У їдальні та бібліотеці власними силами проводяться внутрішні ремонтні роботи, проведення яких не впливає на подачу тепла.

Договір на гаряче водопостачання університету уклав з КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» 04 березня 2020 року у встановленому порядку через тендерні процедури. Перший рахунок на оплату наданих послуг КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» надіслало тільки 16 квітня 2020 року, після чого університет почав поетапно оплачувати рахунки у міру надходження коштів. Оплата за надані послуги за рахунок коштів загального фонду здійснювалася практично без затримки, а заборгованість виникала через недостатність коштів на рахунку спеціального фонду, який формується з коштів студентів, що надходять від сплати за навчання та проживання в гуртожитках. Із введенням карантинних обмежень, переходом на дистанційну форму навчання не було реальної можливості своєчасно оплачувати рахунки за надані послуги КПТМ «Черкаситеплокомуненерго».

Через такі обставини університет двічі укладав додаткові угоди з названим підприємством про реструктуризацію боргу до серпня і до вересня 2020 року. На сьогодні всі рахунки КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» оплачені і заборгованість ліквідована.

Вважаємо, що керівництвом університету вживаються всі необхідні заходи щодо підготовки до опалювального сезону, а розміщена в інтернет-ресурсах інформаціях носить тенденційний характер та дезінформує громадськість. Про це поінформовано і начальника управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

 

 

 

 
 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького