29 вересня в навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти.

Захід відбувався в надзвичайно символічному місці для кожного черкащанина, на місці колишнього Черкаського замку, зараз це Пагорб Слави, поряд із Черкаським обласним краєзнавчим музеєм.

Розпочали урочистості з покладання квітів до Монументу героям, що поклали життя за волю України.

Із напутнім словом виступила директорка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Наталка Земзюліна:

— Ми пишаємося нашими студентами. Вони продовжують величні академічні та студентські традиції Черкаського національного університету: наполегливо здобувають знання, невтомно підкорюють наукові, культурні та спортивні вершини, а громадською та політичною активністю виборюють якісно нову Українську державу. Закликаю кожного з Вас і надалі підтримувати традиції національного студентства: за будь-яких умов чинити чесно й шляхетно, обстоювати правду та протистояти злу, бути активними у всіх сферах життя нашої держави, сумлінними у навчанні. Ви — національна інтелектуальна еліта для оновленої європейської України, і тільки від вашої наполеглевості, щирості, безмежної любові до України залежить наше майбуття!

Щиро привітав першокурсників із початком дорослого самостійного життя й нелегкого шляху до здобуття професії професор Анатолій Чабан:

— Бажаю вам добра і миру, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, натхнення для підкорення нових наукових вершин, щасливої студентської юності, духовної та інтелектуальної насолоди від часу, проведеного в університеті, — зазначив він.

Завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Морозов побажав гідно розпочати своє студентське життя, з честю нести звання студента, стати цілісними особистостями та свідомими громадянами України, європейцям, професіоналами та лідерами.

Від кураторів із вітальним словом виступив професор Юрій Присяжнюк. Він сказав, що це честь — навчатися в провідному закладі вищої освіти Черкащини — землі Козаччини, батьківщини Хмельницького та Шевченка.

Із теплими словами до присутніх звернувся директор Науково-дослідного Центру з вивчення пам′яток археології Андрій Касян. Голова профбюро ННІ Марина Захарченко та виконувач обов’язків голови студради інституту В’ячеслав Соколов познайомили першокурсників із кращими студентами ННІ, привітали та побажали їм активно підключатися до участі в громадському студентському житті інституту й університету.

Ведучий заходу Максим Попов поспілкувався зі студентами, провів жартівливе випробування для старост груп. Кожна група першого курсу продемонструвала візитівку — короткі, але яскраві й творчі виступи студентів запам’ятаються всім.

Окрасою заходу були пісні у виконанні вокального ансамблю «Мелодія» під керівництвом Лідії Зайнчківської та насичена екскурсійна програма, яку підготували першокурсникам працівники Черкаського обласного краєзнавчого музею. Після виступів і розваг уся інститутська громада поласувала козацьким кулішем.

 

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії