Американець Кеп Хенслі, який у  мирні часи проводив лекції в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, нині залишився в Черкасах і активно волонтерить.

Про це повідомляє кореспондент видання «Факти та коментарі». 

Перше враження від України містера Кепа, як його називають друзі,  було настільки позитивним, що він «закохався» в Україну й українців. Відтоді він повертався в Україну щороку, двічі на рік після зими 2009—2010 років. Під час однієї з таких мандрівок на запрошення українського друга потрапив і до Черкас. Наше місто прийшлося до душі іноземцю, тому через певний час він тут і оселився. А згодом його запросили на роботу в місцевий ліцей та університет. 

— У Черкаському національному університеті я проводив семінари для професорів, наприклад, на такі теми, як «Як вивчають мови», «Система — це проблема». Я також думаю і працюю над тим, як найкраще викладати англійську мову в українських школах та університетах, — розповів містер Кеп. — Коли Росія розпочала свою давно заплановану війну проти України, я шукав способи допомогти. Я вважаю Україну своїм домом. Друзі відвели мене в центр допомоги й познайомили з керівниками, які знайшли людину, яка розмовляє англійською.

 Після вторгнення рф 79-річний американець Кеп Хенслі щодня приходить у волонтерський центр та плете маскувальні сітки. Окрім того, він відкрив рахунок та допомагає евакуйованим, купує медикаменти. Цей сивий, але дуже активний та усміхнений чоловік вже став улюбленцем серед місцевих. А той у відповідь захоплюється нашим народом і переконливо каже, що Україна вже перемогла!

Про те, чому  залишився в Україні, та про вклад у нашу перемогу можна прочитати в інтерв’ю містера Кепа кореспондентам видання «Факти та коментарі».

 

Джерело: «Факти та коментарі»