У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького підбито підсумки І обласного конкурсу з образотворчого мистецтва для обдарованої молоді «Палітра Черкащини».

У рамках конкурсу учасники мали пройти два тури. І — відбірковий, де оцінювалась творча робота на тему «Спадщина мого краю» та графічний натюрморт. Під час ІІ туру учасники виконували декоративну композицію під враженням від майстер-класу. За результатами першого туру було обрано двадцять конкурсантів, які пройшли далі. Варто відзначити високий рівень фахової підготовки вихованців обласних студій, що взяли участь у конкурсі.

Під час другого туру конкурсанти заслухали лекцію та взяли участь у майстер-класі з декоративної композиції від викладача кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Дарини Соколенко. Слід зазначити, що саме завдання з декоративної композиції є одним із обов`язкових при вступі на спеціальність «Образотворче мистецтво». Тому організатори приділили декоративній композиції особливу увагу.

Натхненно працюючи, конкурсанти чудово впорались із завданням та представили членам журі свої оригінальні роботи. Оцінювали роботу юних митців заслужені художники України та викладачі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: Тетяна Касьян, Віктор Олексенко, Віктор Афонін, Олеся Кравчук. Після виконання конкурсного завдання на учасників чекала насичена програма: екскурсія Черкаським національним університетом, художніми майстернями, знайомство зі студентами та лекція в Обласній бібліотеці для  юнацтва імені В. Симоненка на тему: «У світ мистецтва через книжку».

За результатами другого туру всі учасники були нагороджені дипломами та подарунками, а також було обрано шість призерів.

У категорії 14-15 років ІІІ місце зайняла Сергієнко Марія, ІІ місце — Мелещенко Валерія і І місце — Савісько Роман.

У категорії 16-18 років ІІІ місце присуджено Задорожній Юлії, ІІ місце — Любові  Костюковій і І місце — Анастасії Шаповаловій.

Черкаський національний університет бажає всім конкурсантам подальшого професійного навчання, перемог на теренах мистецтва, натхнення!

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва