Нещодавно завідувачка кафедри фонетики та граматики англійської мови ЧНУ ім. Б. Хмельницького Таміла Кравченко взяла участь у міжнародній конференції.

Подія організована Інститутом дослідження України при Гарвардському університеті.

Конференція була присвячена вивченню демократичних процесів в Україні і висвітлила низку цікавих тем. Багато доповідачів зазначали, що роль пересічних українців у забезпеченні демократії в Україні є визначальною; громадянська позиція українців надзвичайно чітка і спонукає їх до конкретних демократичних ініціатив. Водночас ще однією ключовою темою стало розуміння того, що демократія не є чимось стабільним та фіксованим у жодній країні світу, її не слід сприймати, як щось гарантоване.

Учасники дискусії досліджували різні аспекти української демократії на місцевому, національному та глобальному рівнях.

Зокрема, серед розглянутих питань був аналіз історичних передумов демократичного розвитку України. Також було висвітлене питання ролі цивільного населення та масових мобілізацій у забезпеченні демократичних процесів.

З пленарною промовою виступив професор Стенфордського університету Доктор Френсіс Фукуяма (Dr. Francis Fukuyama), який зазначив, що боротьба України за демократію, частина яких — антикорупційні заходи, є одним з найяскравіших демократичних процесів у світі. Він висловив надію, що молодь країни, нове покоління українців, доведе цю справу до кінця.

ННІ іноземних мов