Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та кафедра технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини 19 квітня провели міжкафедральний науково-практичний семінар на тему «Туризм в Україні: виклики та відновлення».

Співпраця між кафедрами є давньою та підкріплена договором про співпрацю, спільними науковими публікаціями та спільними науковими та методичними заходами.

У межах науково-практичного семінару до обговорення було запропоновано питання щодо соціально-економічних наслідків військової агресії для туристичного потенціалу регіонів України, а також перспективи повоєнного відновлення українського туризму. Від ЧНУ виступили професорка Станіслава Пасєка і доцентка Вікторія Красномовець, а Умань представили доцентка Інна Поворознюк та доцентка Ірина Кирилюк.

Також в роботі семінару взяли участь інші викладачі кафедр двох університетів та фахівці-практики. Черкаський туроператор, директорка туристичної агенції «Імперія Тур» Юлія Мисан, яка є стейкхолдером кафедри і активно розвиває внутрішній туризм. Уманці запросили заступника міського голови Гайворонської територіальної громади Юлію Пошенко, яка доповіла про відновлення вузькоколійної залізниці з туристичною метою та проведення низки туристичних заходів у громаді, про формування туристичного бренду територіальної громади «Гайворонський вимір».

Під час семінару мова йшла по роль та можливості територіальних громад у розвитку туризму, про особливості здійснення туристичної діяльності туристичними агентствами під час війни.

У завершення зустрічі усі присутні висловили надію на швидку спільну зустріч та визначили перспективні напрямки подальшої співпраці.

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи