28 лютого студенти 1-Р курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій знайомилися з особливостями роботи журналістів черкаського інтернет-видання «ВиЧерпно».

Директор Анастасія Чубіна розповіла майбутнім журналістам про специфіку роботи черкаського сайту, поділилася досвідом та дала корисні поради початківцям. «ВиЧерпно» вже 3 роки працює в черкаському медіапросторі, видання має власний прес-центр, у штаті трудяться 4 журналісти, головний та технічний редактори, оператор і директор. Інформаційна політика видання загалом спрямована на об’єктивну та неупереджену подачу новин.

–  У нас невеликий штат, шалений ритм життя і купа роботи, але люди нас читають, дивляться, цікавляться. Професія журналіста вимагає встигати скрізь та знати майже все. Журналістика — це не просто робота, це – стиль життя, – зазначила Анастасія.

Розмову зі студентами про журналістські будні працівника інтернет-видання продовжили головний редактор Анна Романенко та співробітники редакції Оксана Швед і Наталія Захарченко.

– У матеріалі, який подає журналіст, має бути баланс думок, правдиві факти і тільки об’єктивний погляд на ситуацію. Власне ставлення до подій не може позначатися на матеріалах. Наше завдання – показати те, що відбувається насправді, а не те, як його хочуть бачити, – говорить Оксана Швед.

На питання, як можна охарактеризувати журналістську працю трьома словами, журналістки одноголосно відповіли: «Динамічність, різноманітність і нові знайомства — за це ми і обожнюємо свою професію, хоча бувають звісно і негативні моменти, як, наприклад, коли ти кожного дня бачиш величезну кількість жахливих та страшних новин, то згодом стаєш більш цинічним і байдужим».

– Зустріч пройшла у досить позитивній та затишній атмосфері, –поділилася враженнями студентка 1-Р курсу Анастасія Тишкевич. – Ми познайомилися з цікавими, незалежними та розумними працівницями редакції, які обожнюють свою роботу і вже мають певний досвід. Такі люди викликають захоплення і ти мимоволі починаєш думати: «Я також хочу досягти такого рівня і стати такою ж успішною в майбутньому».

Екскурсія дозволила студентам по-новому побачити світ інтернет-журналістики, детально ознайомитися з потенційним місцем практики та працевлаштування.

– Кожного дня ми гортаємо стрічку новин і навіть не замислюємося про те, який обсяг роботи треба виконати, щоб створити дійсно якісне наповнення сайту. Розмовою захопилися настільки, що навіть не помітили, як промайнув час, – ділиться своїми враженнями студентка Юлія Кліноцька.

На шляху у майбутніх журналістів нові звершення і досягнення, тож досвід професіоналів неодмінно стане їм у пригоді.

 

 

Студенти 1-Р курсу Наталія Напорко, Анастасія Тишкевич

Фото — Даша Федько