У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися студентські вибори. 

У перший день голосування, 28 вересня, студентська громада обирала очільника студентської ради університету, голів студентських рад навчально-наукових інститутів, факультетів, членів студентських рад інститутів та факультетів і виборних членів, що представлятимуть інтереси свого ННІ та факультету в студраді університету.

Другого дня, 29 лютого, студенти голосували за майбутніх голів студентських рад гуртожитків.

Дільничні комісії розпочали роботу з 9 години ранку. Студенти підтримували своїх кандидатів та охоче ділилися враженнями про виборчий процес.

Студентка-другокурсниця ННІ української філології та соціальних комунікацій Дарина Лись ще з минулого року планувала подати заявку до студради інституту:

— Усі кандидати будуть достойними студрадівцями, адже вони дійсно оригінальні й відповідальні. Сподіваюся, що пройду відбір, і зможу познайомитися з цікавими людьми, а також створювати креативні проєкти в команді однодумців, — поділилася бажаннями кандидатка у студраду. 

Цьогоріч на голову студради ЧНУ балотується один кандидат — студент-другокурсник ННІ інформаційних та освітніх технологій Олексій Ткаченко.

У своїй передвиборній програмі хлопець зазначив, що «‎це відповідальний крок, і він готовий поєднувати наполегливе навчання зі студентським самоврядуванням, щоб робити життя в університеті цікавішим»:

— Ставлю собі мету — зберегти традиції, започатковані попередніми головами, та створити нове й залучити більшу кількість студентів до співпраці. Адже студрада — це можливість щось змінити, удосконалити, залишити слід в історії освітнього закладу і загалом прожити юність «на всі 100% яскраво», — виокремив основні завдання майбутнього лідера кандидат Олексій Ткаченко.

За даними центральної виборчої комісії університету, вибори дійсні, адже явка студентів склала понад 50%. Усього до складу студентського самоврядування обереться 26 студентів. Нині члени центральної виборчої комісії університету підраховують кількість голосів. Результати голосування будуть оприлюднені 30 вересня.

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/vybory.html#sigProId0ca78a6a1b

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького