У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває кампанія з вакцинації.

Адже, за словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, за останні три місяці 98,1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані.

 «За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх 3 місяців майже всі хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані.  Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні», —  повідомляє Міністерство охорони здоров’я з посиланням на Ігоря Кузіна.

Упродовж літа й осені нинішнього року вакцинувалися понад 80% працівників університету.

Із початком нового навчального року і переходом Черкаської області до «жовтої» зони епідемічної небезпеки постала необхідність у моніторингу ситуації щодо вакцинації студентів. Це робиться з метою недопущення поширення коронавірусної хвороби, забезпечення безперебійного навчального процесу, збереження життя і здоров’я усіх його учасників та фахівців сервісних служб університету.

Розроблено анкету, яку пропонується заповнити всім студентам університету.

Нагадуємо,  що в приміщенні НК №3 (бул. Шевченка, 79) працює Центр масової вакцинації, де можуть щепитися всі охочі щодня з 9:00 до 14:00, крім суботи й неділі.

Отримати щеплення від коронавірусу також можна в будь-якому іншому Центрі вакцинації. Для щеплення необхідно мати при собі посвідчення особи. Усім вакцинованим надаються інформаційні довідки, де зазначається, коли і де можна зробити ревакцинацію.

Для вакцинації 17-річних потрібно:

  • батькам неповнолітнього роздрукувати бланк інформованої згоди на одному листку (формат А4 або А5, один листок, текст роздрукований з обох сторін) та заповнити необхідні поля (приклад, як саме заповнювати).
  • взяти у сімейного лікаря направлення на вакцинацію (у будь-якому вигляді).
  • неповнолітньому прийти на вакцинацію з бланком інформованої згоди та направленням від сімейного лікаря.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького