bgb
 
 
 
 
 

У День журналіста-2024 у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького вшанували пам’ять медійників, які віддали життя за Україну

За ініціативи рідних Володимира Мукана, який загинув під Бахмутом, започатковано журналістський конкурс. Про це оголосив ректор Олександр Черевко 6 червня. 

Володимир Мукан — відомий журналіст, кандидат філологічних наук, піар-менеджер, молодший лейтенант Збройних Сил України з позивним «Блискавка», уродженець Черкас. Його дружина Анна написала у Фейсбуку:

«Черкаси пам'ятають своїх Героїв! 

Щиро дякуємо заступнику голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександрові Шамраю та Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького за гідне пошанування пам'яті Володимира Мукана, високу оцінку його життєвого досвіду й подвигу!

Сьогодні, у День журналіста, керівництво Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького оголосило про започаткування конкурсу для молоді пам'яті Володимира Мукана.

Крім того, нашого Героя вшанувала Спілка журналістів України. Родину Володимира запросили у редакцію видання "Черкаський Край", де колеги згадали загиблих медійників-черкащан — тих, хто захищав Україну Словом і Зброєю.

Слава українській журналістиці! Слава Україні! Вічна слава Героям!»

Згадували в цей день і Олександра Коцуконя — студента ЧНУ, який загинув під час оборони Маріуполя. 

Мама Олександра Оксана Коцуконь поділилася спогадами про сина:

«Навчаючись в 10 класі ти мені сказав:

 — Я вступатиму на факультет журналістики! Я пообіцяв Владу (товариш який вже був студентом першого курсу факультету журналістики ЧНУ і якого зовсім скоро жорстоко вбʼють, вбивцями виявляться спільні "друзі"). Напевно, я хочу бути журналістом тому, що люблю правду. Тому, що хочу щось змінити на краще.Тому, що ненавиджу несправедливість. То хіба не таким має бути журналіст? Хіба він не повинен писати правду про те, що бачить чи відчуває? Я хочу стати журналістом не тому, що це модно. Я розумію, наскільки важка ця робота. Я хочу бути журналістом саме тому, що я не боюся труднощів. Тому що спілкування з людьми я люблю. Я хочу знаходити цікаве, відкривати нове і наголошувати на важливому. Можливо, я хочу надто багато, але це моя мрія.

Ти дуже прагнув справедливості — відновлення правди, адже вона є однією з найважливіших цінностей життя суспільства.

Клята війна! Вона зруйнувала твої мрії разом з сотнями тисяч інших нездійсненних мрій несправедливо вбитих росією!

Випускник 2016, та вже ніколи твоя мрія не здійсниться, вже ніколи тобі не бути випускником університету…

НЕСПРАВЕДЛИВО!

Окупанти вбили щонайменше 91 медійника!

У День журналіста дякуємо тим, хто говорить та поширює правду на весь світ!

Вічна, світла памʼять, вдячність та шана тим, хто віддав за це своє життя...

"Україна переможе !!!!" — "Арс" (03.09.1999-22.03.2024)»

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького