В. о. голови студентської ради ННІ української філології та соціальних комунікацій Володимир Піддубний розповів декілька секретів про те, як організовується дозвілля у ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

— Розкажи, як у тебе зародилась думка стати головою студентської ради нашого інституту?

— Познайомив мене зі студентською радою ННІ УФСК її тодішній очільник — Дмитро Кузьмінський. Спочатку він залучав мене до активності, а вже пізніше я зрозумів, що починаю любити це.

— Що в цій справі для тебе було найскладнішим?

— Спершу було важко, як у кожній новій і незнайомій справі, але згодом, коли я вже звик до ритму, то стало набагато простіше. Тяжко було знати відразу всі справи, не падати духом та нести відповідальність не тільки за себе, а й за весь інститут.

— Як змінилось твоє життя опісля появи студентської ради?

— Час який я проводив в університеті збільшився в рази, з’явилась велика кількість нових знайомих. А загалом, моє студентське життя можна поділити тепер на два етапи — до студентської ради та після.

— Ти говориш, що в тебе тепер багато нових знайомих, а чи стали вони для тебе справжніми друзями або ж твоєю «студентською родиною»?

— Коли обіймаєш посаду голови, то автоматично починаєш спілкуватися і бачитися з великою кількістю нових людей. Деякі з них дійсно стають хорошими друзями, з якими я буду спілкуватися і після закінчення навчання в університеті. До речі, я думаю, що не так студентська рада знайомить мене з людьми, як я своїх друзів закликаю сюди.

— Скільки всього членів студентської ради?

— Студентська рада складається із 9 членів та студактиву.

— Які є посади та чи відповідає дійсності розподіл обов’язків?

— Ми маємо посаду голови, виборного представника, 8 членів ради та студактив. За кожним з нас закріплений свій відділ і направлення його роботи. Наприклад, є керівник інформаційного або благодійного сектору, не дивлячись на такий поділ ми працюємо командою і всі разом виконуємо роботу.

— Відомо, що ви займаєтеся благодійністю. Яку найбільшу суму вдалось зібрати і навіщо?

— Так, благодійність — це частина нашої роботи. Найбільшу суму ми зібрали для родини Павленків, це близько 1000 грн, але для них ми надіслали ще подарунки, іграшки й солодощі.

— Які заходи організовувати найцікавіше?

— Абсолютно всі заходи ми любимо. Коли ми бачимо щасливі очі студентів, то розуміємо, що всі сили того варті, а наша праця дійсно приносить позитив і користь.

— Пригадаєш перший і крайній проєкт, які організовувала твоя студентська рада?

— Перший не можу згадати, на жаль, але одним з останніх, яким я пишаюсь — це наші футболки. Зокрема, ми активно співпрацюємо із пресслужбою нашого інституту, тому, інформацію про всі реалізовані проєкти можна побачити на сайті та в соціальних мережах.

 

— Які навички ти здобув, коли став очільником студентської ради?

— Найголовніше — я здобув лідерські якості. Спершу організовувати людей мені було складно, зараз я роблю це добре і якісно.

— Багато абітурієнтів та студентів можуть не повністю розуміти, що таке студентська рада. Можеш коротко й зрозуміло пояснити принцип вашої роботи ?

— Ми — представники всіх студентів ННІ УФСК. Ми виступаємо за інтереси наших студентів, допомагаємо їм, а також організовуємо дозвілля та залучаємо до активної діяльності.

— Які характерні риси повинні бути у студента, який хоче стати частиною студентської ради?

— Потрібно бути активним студентом — це головне, але наша родина приймає й навчає всіх охочих.

— Дай пораду для тих, хто хоче, але боїться йти до студентської ради.

— Ніколи й нічого не бійтеся! Якщо хочете круто проводити час в університеті, то приєднуйтесь до студентської ради. Будьте активними та ініціативними,  не живіть одним навчанням!

— Ти будеш балотуватись знову?

— Так, до 13 листопада всі мали можливістю подати свою заявку, і я теж це зробив, адже маю ще багато планів та ідей, які треба втілити в життя.

— Дякуємо за цікаву розповідь про життя маленької, але такої сильної університетської родини — студентської ради ННІ УФСК.

ННІ української філології та соціальних комунікацій

Автор: Альона Гончар