У ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся круглий стіл до 100-річчя професора Олександра Федоровича Семеновича.

Зважаючи на об’єктивні обставини, зустріч викладачів університету й працівників інших університетів та загальноосвітніх шкіл відбувалася в дистанційному форматі.

Професора Олександра Семеновича щирими словами й нині згадують численні випускники фізмату. Для них він протягом багатьох років залишався прикладом справжнього педагога-математика, доброго й мудрого, неймовірно працьовитого й скромного.

Про життєвий і творчий шлях професора Семеновича учасникам зустрічі розповіла професор Ніна Тарасенкова. Олександр Семенович працював у ЧНУ починаючи з 1963 року. Його творчий доробок становить понад 150 праць із питань основ геометрії і геометричних побудов у площині Лобачевського. Поряд із цим, одним із найвидатніших здобутків професора Олександра Семеновича є робота в складі авторського колективу підручника для середньої школи «Геометрія 6-8». За цим підручником до 1981 року навчалися геометрії учні всіх шкіл Радянського Союзу. Очолював авторський колектив видатний математик Андрій Колмогоров.

Принагідно професор Ніна Тарасенкова презентувала учасникам круглого столу колективну монографію «Математична освіта: минуле, сьогодення, майбутнє», видану саме до 100-річчя від дня народження професора Семеновича.

Під час зустрічі було також оприлюднено результати ІІ Всеукраїнського конкурсу творчих робіт учнів 5-11 класів «Геометрія навколо нас» пам'яті О. Ф. Семеновича. Цьогоріч участь у конкурсі взяли 36 учнів із Черкаської, Київської, Львівської та інших областей. Конкурс проводиться в п'яти номінаціях: номінація 1. Геометрична рапсодія: есе; номінація 2. Краса геометрії в задачах; номінація 3. Геометрія і мистецтво; номінація 4. Геометрія в побуті; номінація 5. Геометрія у виробництві.

Розповіла про перебіг конкурсу та представила переможців студентка ННІ ІНФОТЕХ Руслана Полякова. Організатори конкурсу зазначили, що надалі оголошення переможців наступних конкурсів буде відбуватися саме 7 листопада, в день народження Олександра Федоровича.

Завершився круглий стіл спогадами про професора Олександра Федоровича Семеновича.

Відеозапис заходу можна побачити тут:

https://drive.google.com/.../17XNb08e0ZQK5f1Eva.../view...


ННІ ІНФОТЕХ