Студенти та викладачі ННІ української філології та соціальних комунікацій відвідали майстер-клас із виготовлення та декорування святкових писанок.

Захід відбувся в Музеї українського рушника напередодні Великодня.

Про це повідомляє кореспондентка пресслужби ННІ УФСК.

Організаторкою цьогорічного дійства стала професорка кафедри української літератури та компаративістики Наталія Ярмоленко.

— Ми проводимо майстер-клас «Великодня писанка» традиційно кожного року у стінах нашого університету. Я неодноразово брала участь у схожих майстер-класах й можу сказати, що процес оздоблення писанок зовсім не складний і приносить лише задоволення, — говорить майстриня.

У межах події студенти та викладачі мали змогу власноруч розписати великодні яйця та дізнатися більше про традиції українського зображального мистецтва загалом.

Цікавим фактом для присутніх стало те, що, коли господині розписували яйця, вони замовляли щасливу долю собі, родині та своєму роду. Раніше писанки слугували лише подарунком, а пізніше ними почали прикрашати ікони.

— Насправді писанки я пишу вперше, проте отримала неабияке задоволення від цього майстер-класу. А коли побачила свій результат, то зраділа ще більше, — підкреслює в. о. директора ННІ УФСК Оксана Іванченко.

Варто додати, що для студентів-першокурсників таке дійство справило неабияке враження, адже вони змогли поглибити свої мистецькі знання та торкнутися до історії вітчизняного писанкарства.

— Для мене захід був дуже цікавим, адже я дізналася чимало нового про значення писанкових орнаментів, а також навчилася вправно оздоблювати великодні писанки. Дякую за таку можливість! — поділилася своїми враженнями студентка 1-ВБ Дарина Глизь.

Подібні заходи, що організовані для студентів не лише покращують навички кожного, хто приєднується до них, а й згуртовують колектив і приносять неабияке задоволення!

Автор: студентка 2-ВБ курсу Алла Кавун

Фото: студентка 2-ВБ курсу Інна Молнар