Про підсумки вступної кампанії 2021 року та підготовку до вступу-2022 говорили на черговому засіданні вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У своїй доповіді перший проректор Василь Мойсієнко проаналізував минулу вступну кампанію. Він наголосив, що університет кілька років поспіль набирає понад 2000 студентів. Це свідчить про високу якість освітніх послуг, а також про належну організацію вступної кампанії.

«Нами було створено понад 700 конкурсних пропозицій для вступу на навчання на всі освітні рівні», —  зазначив відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ Олександр Сокуренко. Він зупинився на окремих особливостях вступу-2021 і зазначив, що університет цьогоріч отримав більше бюджетних місць, ніж торік.

Про рекламно-інформаційну стратегію вступу-2022 поінформувала проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк. Коротко прозвітувавши про зроблене, вона окреслила завдання, над якими увесь колектив працюватиме надалі.

Про розвиток цифрової інфраструктури та цифрової освіти в університеті, її стан та перспективи поінформував директор центру цифрового розвитку та якості освіти Валерій Гриценко.

Про присвоєння вчених звань доповіла учений секретар Наталія Андрусяк.

Щодо участі у конкурсному відборі на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні виступив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко.

Вчена рада розглянула цілу низку важливих питань життєдіяльності  університету: затвердила освітньо-наукові програми, теми дисертаційних праць, низку положень та багато іншого.

Виконали і приємну місію — привітали колег із отриманнями  нагород та вчених звань. Грамоту МОН України отримав Володимир Білоножко, професор кафедри біології, екології та агротехнологій; Подяку МОН України — Олександр Спрягайло, доцент, завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій. Подяку Національної академії педагогічних наук України було передано Вікторії Супрунович, доцентці кафедри спортивних ігор. Почесною грамотою управління освіти і науки Черкаської ОДА нагороджена Леся Овсієнко, доцент, завідувачка кафедри німецької філології, а Подякою міського голови Черкас — Олена Сухушина, доцентка кафедри археології і спеціальних галузей історичної науки отримала.

Учені звання доцента отримали науковці Сергій Бондарчук, Богдан  Калініченко, Оксана П'єцух, Олександр Сердюк.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького