Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького під головуванням ректора Олександра Черевка провела чергове засідання.

Про підготовку до відзначення 100-річного ювілею ЧНУ ім. Б. Хмельницького доповіла проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк. Під час обговорення питання завідувач кафедри історії України Віталій Масненко запропонував підготувати грунтовне дослідження про історію закладу вищої освіти — від заснування до наших днів.

Члени вченої ради висловили низку пропозицій, які будуть враховані під час розробки плану ювілейних заходів.

Вчена рада прийняла рішення оголосити 2020 рік роком підготовки до відзначення 100-річного ювілею університету та затвердила склад організаційного комітету з підготовки та відзначення 100-річчя з дня застування навчального закладу.

Про міжнародну діяльність доповів проректор з наукової, інноваційно та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. Він детально проаналізував цю роботу в університеті та сформулював для кафедр, навчально-наукових інститутів та факультетів завдання щодо активізації роботи з цього напряму.

Було також заслухано ряд важливих питань: про діяльність та перспективи розвитку наукової бібліотеки імені М. Максимовича (доповідач — директор бібліотеки Григорій Голиш); про конкурсний відбір проєктів наукових досліджень і розробок; про відкриття спеціалізованої вченої ради та рекомендацію до призначення академічної стипендії Президента України аспірантам тощо.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького