Презентація стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука відбулася в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 30 жовтня. Стипендіатка «Завтра.UA», випускниця університету Інна Дика розповіла студентам про можливості та переваги програми, а також про те, як правильно подати заявку на конкурс, про етапи відбору стипендіатів та підтримку, яку надає Фонд.

Уже втринадцяте проходить щорічний конкурс фонду Пінчука. Брати участь у цьому конкурсі можуть студенти 3-6 курсів закладів вищої освіти України. Обов'язкова умова — займатися науковою діяльністю, а також мати активну громадську позицію та сприяти розвитку соціальних проєктів.

Програма надає відкритий доступ до всіх проєктів фонду Пінчука та можливість спілкування з провідними науковцями України. Учасники отримають матеріальну підтримку на створення власного соціального проєкту. Про проєкти стипендіатів розповідають на телебаченні, зокрема, на телеканалі ICTV. Учасники отримають рекомендаційний лист на роботу.

Вони також матимуть можливість працювати з відомими ученими, перебуватимуть у відповідних чатах, групах, бесідах, зможуть взяти участь у щорічному форумі, семінарах та лекціях.

Для участі потрібно написати конкурсну наукову роботу обсягом 8 сторінок. Необхідно заповнити форму на сайті та підготувати такі документи: рекомендаційний лист (автор — людина з будь-якої сфери діяльності, з якою претендент працював), відгук наукового керівника, мотиваційний лист, скани дипломів, подяк, нагород, фотографія.

Учасник має подати заявку на сайті й документи до 29 листопада 2019 року.

Перший тур конкурсу відбудеться в грудні 2019 року – січні 2020 року. Перевірятиметься дотримання всіх правил та умов. Другий тур відбудеться в лютому – березні 2020 року. Перевірять конкурсну роботу, учасник отримає бали та місце в рейтингу. Організатори надішлють усю інформацію на електронну пошту.

Третій очний тур пройде в Києві протягом березня – квітня 2020 року. Він складатиметься з двох частин: роботи в групах (розбір соціальних проблем за 30 хвилин) і співбесіди.

Після останнього туру на сайті з'явиться список із прізвищами сотні переможців.

Перемога і статус стипендіата Фонду Пінчука дає не просто стипендію в розмірі 2240 гривень, а й багато нових знайомств, зв'язків, досвіду, можливостей та інформації.

За словами студентів Черкаського національного, така програма — це дійсно крута можливість стартувати в житті.

Детальніші умови ТУТ.

Інформація, як подати заявку, у відео:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького