Конкурс читців віршів та відеопоезій пройшов в ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Організатори заходу, кафедра української літератури та компаративістики, присвятили захід 70-річчю утворення Черкаської області.
— До роковин Черкащини оголосили та провели конкурс читців поезії про нашу область. Ми хотіли відзначити ювілей і показати, що наший край найкращий, — зауважив завідувач кафедри української літератури та компаративістики Володимир Поліщук.
Учасники конкурсу демонстрували свої декламаторські здібності та творчість.
Оцінювали конкурсантів члени журі: заслужена артистка України Тамара Власенко, докторка філології, професорка Лідія Кавун, кандидатка філологічних наук, доцентка Ганна Клименко-Синьоок, студентка 2-Ж курсу Аріана Грищенко, студентка 1-Ж курсу Катерина Супрун.
— Факт проведення конкурсу — це дуже позитивне явище в житті університету, нашого міста та Черкащині загалом. Можливо, ще не всі студенти досягають висот у своїй роботі, але в них є натхнення, вони читають поезію — це дуже непросто. Учасники приємно вразили, — поділилася враженнями Тамара Власенко.
Конкурс проходив у два етапи: перегляд відеопоезій, які підготували учасники, та читання віршів наживо. Протягом заходу члени журі робили записи в нотатниках та коментували виступи. Після недовготривалих обговорень оголосили переможців.
1 місце — учениця Нечаївського закладу загальної середньої освіти І-II ступенів Червонослобідської сільської ради Єва Ткаченко.
2 місце — студентки 3-А курсу ННІ УФСК Ліна Сушко та Анастасія Коваль.
3 місце — студентки 3-А курсу ННІ УФСК Тетяна Загреба, Владислава Ященко та Каріна Романенко, студентка 1-А курсу Софія Новосьолова, учениця Жашківського опорного ліцею №5 Каріна Рубан.
— Вирішила взяти участь у конкурсі, тому що зацікавлена популяризацією поезій про Черкащину. В мене залишись приємні враження від заходу, — поділилася студентка 3-А курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій Тетяна Загреба.
Учасники отримають нагороди за участь у конкурсі та зайняті призові місця.

Автор: студент 2-Ж курсу Денис Непогодьєв, ННІ української філології та соціальних комунікацій
Фото: Яна Трохименко, студентка 3-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій