До Дня Української Державності, запровадженого Указом Президента України №423/2021 від 24 серпня 2021 року, студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького оголошує фотоестафету.

Усім представникам університетської громади пропонується до 28 липня 2022 року у своїх містах та селах вшанувати пам’ять та засвідчити  повагу до діяльності видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України.

Світлинами з пам’ятних місць, присвячених українським державотворцям, діліться у соціальних мережах з хештегом #ушануй_борців_за_державність_і_незалежність_ України та з зазначенням імені діяча та назви населеного пункта. Позначайте chnu_life в Інстаграмі. Світлини з описом також можна надсилати на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Так ми згадаємо всіх, хто наближав і виборював нашу незалежність — від часів князя Київського Володимира Великого, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, і до наших днів, коли Україна боронить свою суверенну і незалежну державу. Вклонімося кожному місцю поховань, пам’ятнику, пам’ятному знаку, меморіальній дошці, присвяченим нашим видатним діячам! Покажемо всьому світу, що в найменшому українському селі знають, пам’ятають і шанують своїх героїв! Слава Україні!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького