У навчально-науковому інституті інформаційних та освітніх технологій розпочала роботу міжнародна науково-методична конференція «Проблеми математичної освіти-2019».

Передовсім учасники конференції привітали завідувача кафедри математики та методики навчання математики, доктора педагогічних наук, професора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ніну Тарасенкову з 60-річчям. Ніна Анатоліївна має багаторічний досвід у науці. У межах власної наукової школи вона ділиться зі своїми послідовниками знаннями та досвідом. А за її підручниками для шкільного курсу з алгебри й геометрії навчаються учні всієї України. 

Привітав знаного професора університету проректор з наукової, іноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. Він побажав Ніні Анатоліївні творчого натхнення, нових наукових здобутків та вручив їй грамоту від Черкаської обласної ради.  До привітань також долучився голова профспілки ЧНУ Анатолій Стеценко. 

Вітаючи учасників конференції, директор навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій Юрій Ляшенко побажав плідної та результативної роботи.

— Нам приємно вчергове збирати у стінах нашого інституту науковців з усієї України та зарубіжних університетів. Проблема математичної освіти є актуальною в сучасному світі. Переконаний, що досвід учасників конференції та обмін думками дозволить поліпшити її рівень, — додав Юрій Олексійович.

Подякувавши за вітання, Ніна Тарасенкова відкрила пленарне засідання конференції. Вона розповіла про підвищення кваліфікації учителів математики. Крім цього, Ніна Анатоліївна наголосила на важливості постійного розвитку сучасного педагога.

Цікаву доповідь про модель навчання обдарованих студентів і дослідження її елементів представила присутнім іноземна гостя, науковець із Канадського університету технологій «Литва» Броне Наркевічене.

Про особливості підготовки до викладацької діяльності магістрів спеціальності «середня освіта (математика)» йшлося у виступі доктора педагогічних наук, професора Криворізького державного педагогічного університету Ірини Лов’янової.

Міжнародна конференція «Проблеми математичної освіти-2019» триває. Учасники заходу працюють на секційних засіданнях і беруть участь у тематичних круглих столах.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького