17 лютого 2022 року викладачі кафедри державно-правових дисциплін ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели «Ярмарок професій» з метою професійної орієнтації випускників програми підготовки молодших бакалаврів права.

Під час зустрічі  здобувачі освіти  поспілкувалися з юристами-практиками різних видів правничої діяльності.

На початку заходу директор Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради Юрій Гончар розповів студентам про сутність та особливості роботи органів місцевого самоврядування, а також окреслив структуру і повноваження Черкаської міської ради.

Адвокат, кандидат юридичних наук, доцент кафедри історії та права Черкаського державного технологічного університету Сергій Юрко визначив особливості адвокатської діяльності.

Начальник Відділу державної реєстрації актів цивільного стану у м. Черкаси Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лідія Літовкіна розповіла про основні засади діяльності та функції органів ДРАЦС.

Наприкінці заходу  кандидат юридичних наук, доцент, полковник міліції у відставці Сергій Брайченко виступив із доповіддю про структуру та повноваження органів внутрішніх справ.

Від університету участь у заході взяли доценти Сергій Джолос та Геннадій Волошкевич, а також студенти, що здобувають освітній ступінь молодшого бакалавра права: Валерія Бабенко, Євгенія Жадан, Інна Крюк, Дар’я Макаренко, Лариса Стельмащук й Тетяна Тараненко.

Захід сприяв розвитку співпраці, налагодженню ділових контактів та розширенню знань студентів щодо можливостей професійної самореалізації.

Кафедра державно-правових дисциплін