Громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом із усією Україною відзначає День Соборності.

У цей день черкащани разом із головою Черкаської обласної адміністрації Юрієм Ткаченком, головою Черкаської обласної ради Олександром Вельбівцем, міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України.
— Проголосивши 22 січня 1918 року в Києві Акт Злуки, українці продемонстрували своє прагнення до соборності, бажання сповідувати єдині цінності, разом будувати достойне життя. Ці прагнення об’єднують багато поколінь борців за незалежність. Особливо актуальні вони сьогодні, коли Україна боронить свою державність зі зброєю в руках. У Черкаському національному бережуть нашу соборність як найвищу цінність та запоруку миру і процвітання України, — переконаний ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.



Нагадаємо, цього дня рівно 100 років тому Україна взяла на себе відповідальність однією з перших, поміж колишніх підданих Російської імперії, оголосити незалежність. Її випередила лише Фінляндія, інформують на сайті Черкаської ОДА .
Нагадування про проголошення незалежності Української Народної Республіки 22 січня 1918 року є важливим для протистояння російській пропаганді, зокрема спростування міфу, що ніколи не було незалежної Української держави. Детальніше на сайті Українського інституту національної пам’яті

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького