bgb
 
 
 
 
 

У навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва відкрилася фотовиставка «Так починалася наша область. Черкащина очима фотокореспондента (1954—кінець 1985 років)». Ініціатором її створення став професор Черкаського національного університету, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Василь Мельниченко.

— На благословенній землі Черкащині з давніх часів жили й трудилися мужні люди. Вони захищали її від ворога і щиро вболівали за її долю. Перші роки молодої області були визначальними у подальшому її розвитку і становленні. У ті ще недалекі в часі від війни і повоєнної відбудови роки самовідданою працею черкащан закладалися підвалини майбутніх здобутків краю. То були роки пошуку і вдалих рішень, досягнень і прорахунків, — зазначив Василь Миколайович.

Відвідавши виставку, студенти, викладачі та гості інституту мають можливість ознайомитися з унікальними світлинами, які відображають перші десятиліття існування області, відчути атмосферу того часу.

До виставки увійшли унікальні світлини фотокореспондента Ігната Діамента, який з перших днів утворення області працював фотокореспондентом Радіотелеграфного агентва України в Черкаській області та позаштатним кореспондентом обласних газет «Черкаська правда» (нині «Черкаський край») та «Молодь Черкащини».

Світлини для виставки надані Ганною Шквар та Олександром Сердюком.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва