11 квітня в спортзалі 3 корпусу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулися «Веселі старти», у яких брали участь діти працівників університету. Захід проводиться щорічно уже більше 15 років. Його організаторами є профспілкова організація ЧНУ та кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних ігор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я.

Привітали учасників та гостей перший проректор Василь Мойсієнко, голова профкому Анатолій Стеценко, директор ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Леонід Нечипоренко.

Учасників поділили на дві групи 6 – 9 та 10 – 12 років. У кожній групі було по 3 команди.

Під час змагань діти виконували завдання в шести естафетах. Учасники «Веселих стартів» бігали, крутили обручі, грали з м’ячем. За підсумками естафет журі обрало переможців.

У групі 10–12 років перше місце посіли «Леви», друге — «Слони» і третє — «Зайці». У групі 6–9 років однозначного переможця обрати було важко, тому перше місце поділили між собою «Зайченята» та «Слоненята», а друге місце посіли «Левенята». Усі діти з радістю провели час, змагаючись у спортивних конкурсах.

— Свято оригінальне та цікаве. Мені дуже сподобалось брати участь у змаганнях. Естафети були веселими та енергійними. Найважче для мене було втриматись на великому м’ячі, адже при цьому потрібно було ще й дуже швидко стрибати, щоб інші команди не здобули перемогу, — поділилась враженнями учасниця змагань Маргарита Пустова.

Батьки учасників також залишились задоволеними «Веселими стартами». Людмила Смалиус, доцент кафедри психології, впевнена, що подібні змагання варто проводи частіше:

— Я мама двох дітей, тому ці змагання є чудовим способом провести з ними час. «Веселі старти» — це традиційний захід, який університет проводить багато років. Цього річ обидві мої дитини брали в ньому участь. Такі спортивні ігри є дуже корисними, тому ще це не тільки спортивно розвиває дітей, а й зближує та здружує їх. Вболіваючи за своїх діток, батьки також отримують неймовірний заряд енергії та можливість поспілкуватися між собою. Хотілося б щоб ця традиція продовжувалася ще дуже-дуже довго.