Студенти та викладачі ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зустрілися з представниками Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Серед них — і випускник ЧНУ 2004 року, підполковник, прессекретар Управління ССО ЗСУ Олексій Нікіфоров, а також заступник Черкаського обласного військового комісара Олег Захаренко.

Олексій Нікіфоров розповів про особливості підготовки до вступу на курс спецпризначенців ССО ЗС України. Поінформував присутніх про те, як саме проходить навчання військових на їхній базі. Студенти, які виявлять бажання проходити військову службу в ССО, зможуть пройти підготовку на кваліфікаційному курсі, опановувати навички виживання, навчаться екстремального водіння, тактичної медицини, водолазної, гірської підготовки, зможуть професійно користуватися сучасною зброєю тощо.

Майбутнім історикам пояснили, де вони зможуть надалі застосовувати свої знання й досвід. Розповіли й про почуття патріотизму та значення строкової військової служби на загальнодержавному рівні.

Наприкінці зустрічі присутні могли поставити запитання представникам ССО ЗС України. Вони отримали інформацію щодо нових законопроєктів у військовій сфері. Також гості розповіли про своє бачення подій 2014 року на сході України та в Криму.

Загалом захід видався цікавим і пізнавальним для студентів, частина з яких визначається щодо свого майбутнього.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького