У День працівників радіо, телебачення та зв'язку кафедра журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького презентувала сайт-візитівку студентського «Радіо ЧНУ».

На зустріч зібралися студенти-медійники, викладачі кафедри та долучилися випускники, які протягом різних років творили студентський радіомайданчик.

— Студентське радіо існує від початку створення нашої кафедри. За ці 18 років зібрано багато матеріалів, які стосуються функціонування радіо. Тому ми створили сайт-візитівку, аби усі здобутки можна було презентувати наступним поколінням студентів. Це допомагатиме також активніше залучати їх до створення радіоподкастів для студентської медіаплатформи, — розповіла Наталія Ковтун, керівник радіопрограм, гарант ОП «Реклама та PR в медіагалузі», доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Під час презентації у дружній атмосфері згадували багаторічну історію студентського радіо, цікаві випадки студентського радійного життя у різні роки.

Випускники кафедри, які безпосередньо брали активну участь у функціонуванні радіомовлення в університеті, долучалися до розмови дистанційно і безпосередньо на заході. Дипломовані фахівці розповіли про особистий досвід та особливості роботи на радіостудії, згадали про реалізовані в студентські роки проєкти, поділилися корисними порадами щодо радіодіяльності та дали кілька настанов майбутнім медійникам.
— Студентське «Радіо ЧНУ» є чудовим стартом для того, щоб стати сучасним, грамотним радіожурналістом. У нашій кафедрі мені подобається те, що ви перебуваєте у комфортному середовищі та можете на повну виразити свої професійні здібності та думки — зазначає випускник Олексій Мойсієнко.

Прийшли привітати рідну кафедру зі святом також Галина Мазур, Антон Таран, Микола Максьома, Алла Пономаренко, Інга Голик.

Випускниці Марія Голуб, Дарія Рожкова, Дарина Дячок долучилися до презентації віртуально, записавши відеозвернення.

Також прослухала подкаст, який Ангеліна Бородай, студентка 2-Ж курсу, підготувала спеціально до професійного свята.

Студентка 2-Ж курсу Аріана Грищенко вважає, що новостворений сайт – крок до популяризації радіо та розкриття усіх його сторін. А також додає, що історія його існування та досвід, яким поділилися випускники, надихають на нові творчі ідеї.

Ознайомитися з сайтом-візитівкою можна за посиланням.

Автор: Ольга Ярмолич, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій
Фото: Анастасія Пригодюк, студентка 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій