bgb
 
 
 
 
 

9 липня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького розпочалися творчі конкурси для вступу на бакалаврат на творчі, мистецькі та спортивні спеціальності.

Біля дверей хореографічної зали Черкаського національного університету абітурієнтка Олександра Бартошевич повторює танець. Пояснила: хоч від ранку хвилювалася, та зараз спокійна:
— Я, якщо чесно в себе вірю, я не очікую поганих результатів, тому вважаю, що все буде добре.

Поруч мама Олександри — Наталія Бартошевич. Вони завжди разом на всіх танцювальних конкурсах. Аби підтримати доньку, разом до Черкас приїхали із Павлограда, що на Дніпропетровщині.

— Моє завдання була підготувати їй образ. За три дні зшили костюм буквально. Сказати: я в тебе вірю. Я в неї вірю вже 14 років. У три з половиною я її привела на танці. Це була моя мрія колись танцювати до такого віку.

Абітурієнтка планує вступити на спеціальність «Хореографія» та зробити крок до своєї мрії.

— Мрія, яка зараз в мене трошки вже збувається — це бути тренером для дітей. Мені дуже подобається пояснювати бальний танець — це дуже цікаво, дуже поглиблено, дуже подобається дивитися на дитячі очі, які горять цим танцем.

Мріє про власну школу танців абітурієнтка Ольга Чернуцька. Займалася танцями з дитинства, та останній рік полишила цю справу. Пригадувала свої вміння напередодні виступу: Трішки хвилювалася, бо давно перед кимось не танцювала. Так, щоб перед комісією, то трошки хвилювалася. Ну думаю все добре. Танцювала як змогла на максимум виклалась.

Кожен абітурієнт на творчому конкурсі може максимально отримати 200 балів, — розповів голова екзаменаційної комісії Черкаського національного університету Вадим Ткаченко. — Їх оцінюють за п'ятьома критеріями. Це фізична підготовка, технічна підготовка, образ, костюм, артистичні якості.

У перший день конкурсу для участі зареєструвалося 13 абітурієнток. Загалом, для охочих вступити на бюджет за спеціальністю «Хореографія» організують чотири потоки творчого конкурсу, ще три — для абітурієнтів, які планують вступати на навчання за контрактом.

— Всі, хто хоче вступить на бюджетну форму навчання ще до 10 числа включно можуть реєструватися — це можна на 11, на 16 і на 19 липня зареєструватися і спробувати свої сили на бюджет, а пізніше у 20 числах — за контрактом.

Більше пропонуємо переглянути у сюжеті «Суспільне:Черкаси»: