Викладачі та студенти ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели тиждень математики в ЗОШ № 34 для учнів 11 класів.

Зоя Сердюк, завідувачка кафедри математики та методики навчання математики й Олександр Сердюк, доцент кафедри прикладної математики та інформатики провели зустріч, під час якої зосередили увагу майбутніх абітурієнтів на багатогранних можливостях подальшого працевлаштування та перспективності на ринку праці з таких спеціальностей: 014 «Середня освіта» (Математика); 113 «Прикладна математика»; 126 «Інформаційні системи та технології» (Інтелектуальний аналіз даних).

Під час заходу учні ознайомилися з особливостями навчання на даних спеціальностях, були активними та зацікавленими, відбувалося жваве обговорення деталей навчального процесу в ННІ інформаційних та освітніх технологій

Студенти другого курсу спеціальності 014 «Середня освіта» (Математика), представники студентської ради ННІ інформаційних та освітніх технологій Анна Петрова, Тетяна Шаповал, Марія Гузенко, Яна Степаненко провели для учнів шостих класів інтерактивні уроки з математики.

Це важливі ініціативи для розвитку дуальної освіти на даній спеціальності, насамперед для формування портрета майбутнього вчителя та розуміння практичного спрямування організації освітнього процесу в школі. А для майбутніх абітурієнтів — це чудовий приклад реалізації креативних підходів та ідей під час вивчення математики.

Суть інтерактивного навчання полягає в тому, що навчальний процес відбувається за умови постійної, активної, позитивної взаємодії всіх учнів. Під час розв'язання задач з математики організовуються комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність.

ННІ інформаційних та освітніх технологій