Обласна організація Товариства Червоного Хреста України та Черкаська обласна лікарня співпрацюватимуть із Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького у низці спільних проєктів.

Про це йшлося на зустрічі ректора Олександра Черевка, директора Черкаської обласної лікарні Віталія Шила, голови обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валерія Безбородова. У зустрічі взяли участь фахівці, які займатимуться реалізацією цих проєктів: проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності ЧНУ Галина Гаврилюк, завідувачка кафедри фундаментальної медицини Алевтина Рибалко, декан психологічного факультету Лариса Туз та завідувачки кафедр психологічного факультету Світлана Аврамченко, Юлія Чистовська, а також заступниця голови ООТЧХУ Юлія Холодна.

Валерій Безбородов поінформував про те, чим займається нині організація та які її пріоритетні напрями діяльності. Він розповів, що нині спільно з обласною владою і, зокрема, Черкаською обласною лікарнею та іншими медичними закладами області ведеться робота над підготовкою медичної галузі до зими, забезпеченням закладів медицини усім для цього необхідним. Працюють також над психологічною реабілітацією поранених військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб. ООТЧХУ заручився підтримкою однодумців із Канадського Червоного Хреста. Це відкрило нові можливості, які допомагає реалізувати обласна влада.

Віталій Шило розповів про ту допомогу, яку нині надає Черкаська обласна лікарня і військовослужбовцям, і постраждалим від бойових дій громадянам. Він  зазначив:

— Черкаський національний — провідний ЗВО Черкащини, який готує психологів, медиків та фахівців інших спеціальностей. Тому ми прагнемо долучити вас до виконання завдань, які війна ставить перед нами, владою і всім українським суспільством.

Своєю чергою ректор ЧНУ Олександр Черевко наголосив, що університет робить із перших днів повномасштабної війни. Це і центр психологічної допомоги, і волонтерський центр, і робота реабілітологів, яких готує ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, і численні благодійні ініціативи викладачів та студентів. ЧНУ також навчає лікарів, які зараз в Україні дуже затребувані.

Окремо ректор зупинився на допомозі переселенцям, яким ЧНУ надав прихисток. Серед них — студенти і викладачі ЗВО, які перебувають у зоні бойових дій, науковці з установ у структурі НАНУ, освітяни з лисичанської школи та багато інших.

— Ми дуже зацікавлені в плідній співпраці. Адже сьогодні кожен із нас передовсім працює на перемогу, а вже потім виконує всю іншу роботу, — наголосив Олександр Черевко.

У результаті зустрічі сторони домовилися про підписання меморандуму, який надасть нові можливості для співробітництва.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького