У родинній, дружній атмосфері навчально-науковий інститут історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відсвяткував випуск бакалаврів. 52 студенти отримали дипломи про вищу освіту.

Привітав випускників ректор Олександр Черевко:

— Сьогодні ви отримуєте диплом, а ваші викладачі бачать результати своєї праці. Ваше студентське життя — це не лише навчання, це й цікаві заходи та проєкти. Протягом чотирьох років вас готували до дорослого, реального життя, і ось ви випускники — молоді, амбітні, цілеспрямовані, наполегливі, креативні. Я кожен диплом підписував власноруч і відчував гордість за вас. Нехай вам щастить у житті!

До привітань також долучилася директорка ННІ історії і філософії Наталія Земзюліна:

— У цьому залі знаходяться випускники, які їздили на стажування до міста Ченстохова, ініціювали благодійні заходи, нові проєкти, отримували наукові перемоги. Кожен викладач протягом чотирьох років не лише навчав вас, він виховував громадянина України, справжнього патріота. Але це все було б неможливим без вашого бажання та підтримки ваших батьків.

Викладачі пишаються своїми студентами. Кожен із цих молодих людей унікальний. Об’єднує їх активна громадянська позиція та небайдужість. Диплом із відзнакою отримала Дарія Пацян. Анна Жембровська — призерка всеукраїнської олімпіади з історії, дебатного турніру.

Надія Павлова — призерка дебатного турніру, організатор патріотичних заходів (гра «Сокіл» («Джура»), займається науковою роботою.

Співорганізатором культурно-масових заходів (фестиваль «Гайда Фест») є Анастасія Білецька. Вона — призерка дебатного турніру. Учасниками наукових, інтерактивних, благодійних заходів є також Богдана Ульма, Володимир Іванов, Дарина Кособлик, Дарія Пацян, Марія Тетерюк, Регіна Ящишена та Надія Коваленко.

Олексій Шандра — учасник всеукраїнського проєкту «Обличчя Незалежності», автор циклу краєзнавчих передач «На районі» на «Громадському телебаченні: Черкаси», переможець обласного журналістського конкурсу в номінації «Черкащина інкогніта».

Максим Домініченко та Надія Павлова чотири роки поспіль були учасниками та призерами конкурсу з декламування віршів Т. Шевченка. А Валерій Гуков та Роман Вишемірський — учасники всіх фестивалів «Студентська весна».

Вікторія Сватко — староста, волонтер центру аналітичних досліджень «Рragma», бере участь в організації конференцій, конкурсів МАН, курсів із підготовки до ЗНО тощо. Микита Максимов, Юлія Михайленко, Владислав Стороженко — учасники міждисциплінарної соціогуманітарної лабораторії, наукових та благодійних заходів. Активною учасницею профспілкового руху є Юлія Єрмоленко. Вона разом із Юлією Булатецькою, Катериною Смірновою, Аліною Костюкевич, Аріною Пономаренко реалізували доброчинний проєкт для хворих дітей «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

Рідний інститут радіє успіхам студентів — і в навчанні, і в громадській діяльності, і в особистому житті. До речі, Тетяна Брижатова, Тетяна Зеленська, Мальвіна Янкова встигли не тільки отримати освіту, а й створити сім’ю та народити майбутніх успішних українців!

Грамоти і подяки найактивнішим випускникам вручили заступники директорки та завідувачі кафедр Світлана Гальченко, Вікторія Сухушина, Віталій Масненко. Теплі напутні слова їм сказали куратори. Мама випускниці Ніна Коваленко схвильовано привітала всіх із довгоочікуваною подією та подякувала викладачам. Слова вдячності своїм наставникам адресували від імені всіх випускників Анастасія Білецька та Олексій Шандра.

Енергійною була й концертна програма. Студенти, випусники-2019 та інших років, підготували низку творчих номерів. Подарунком рідній alma mater став виступ фронтмена групи «Сонце в кишені» Олександра Дубини. Зворушливу пісню виконала випускниця-заочниця Ольга Курій.

Колишні й нинішні кавеенівці вели концертну програму та смішили глядачів.

Віднайти себе на фото, переглянути моменти з випускного пропонуємо на фото.

 

БІЛЬШЕ ФОТО 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького