На кафедрі іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася міжнародна наукова онлайн-зустріч «Sharing International Training Experience: British Education, Peculiarities and Interesting Points», у якій взяв участь викладач Майк Беньон із Suffolk One Sixth Form College (м. Іпсвіч, Англія).

Організували та провели цей захід Наталі Лоренс та Інна Чемерис, доцентка кафедри. Основною метою було отримати глибше уявлення про відмінності вищої освіти в Англії порівняно з освітньою системою в Україні. Під час обговорення було висвітлено кілька важливих аспектів.

Особливо цікаво було дізнатися про те, яким чином викладачі коледжу, а також сам Майк Беньон особисто, допомагають студентам здобувати цінні знання та розвивати особистісні якості й таланти в коледжі Suffolk One. Крім того, були обговорені ключові нюанси щодо роботи викладачів вищої школи: як позитивні аспекти їхньої роботи, так і складні моменти. Пан Майк докладно роз'яснив деталі необхідних кваліфікацій та вимог до роботи викладачів коледжу. Він також надав важливі відомості щодо багаторівневої системи освіти в Англії, особливостей переходу від середньої школи до курсів A-рівня та в університет, а також особливостей оцінювання студентів.

Викладачі кафедри також виявили щирий інтерес до розповіді пана Майка про сучасний стан представництва міжнародних студентів в англійських університетах, відсоток студентів, які продовжують навчання в університеті після закінчення коледжу Suffolk One, а також щодо системи оцінювання здібностей студентів під час навчального процесу. Особлива увага була приділена педагогіці викладання другої іноземної мови на різних рівнях освіти, включаючи школи, коледжі та університети.

Важливо відзначити, що це була надзвичайно корисна та дружня зустріч, атмосфера спілкування була приємною та дуже зацікавленою.

Висловлюємо щиру подяку Майкові за участь, за те, що він збагатив наше розуміння особливостей вищої освіти в Англії. Водночас висловлюємо слова подяки всім учасникам та організаторам, які зробили свій внесок в успіх цієї онлайн-зустрічі.

Кафедра іноземних мов