Перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко ознайомився з роботою кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Під час зустрічі з ректором Олександром Черевком обговорили питання можливої співпраці єдиної в області військової кафедри з міжнародними експертними колами, домовилися про залучення до навчальних програм фахівців-інструкторів країн НАТО. Адже, за словами посадовця, офіцери, яких готує Черкаський національний університет, повинні знати стандарти Північноатлантичного союзу і відповідати критеріям та вимогам ведення конвенційних та неконвенційних — гібридних бойових дій. Домовилися про організацію таких обмінів у найближчій перспективі.

Своєю чергою, ректор Олександр Черевко розповів про ситуацію у вищій освіті, про проблеми, з якими стикаються ЗВО під час вступної кампанії, про нові напрями підготовки, які шукає Черкаський національний університет, аби забезпечити потребу регіону у фахівцях.

За словами Олександра Володимировича, 100-річний ювілей Черкаський національний відзначає здобутками у науковій сфері, поліпшенням матеріально-технічної бази, підвищенням рейтингових позицій.

Нам важливо відчувати підтримку обласної влади, адже перед нами щороку постають усе нові виклики, — наголосив він.

Роман Сущенко пообіцяв розвивати партнерські взаємини, започатковані ще до того, як він став депутатом, а згодом і першим заступником голови Черкаської обласної ради.

— Торік я мав честь прочитати лекцію студентам-журналістам щодо боротьби з дезінформацією та фейками. Під час сьогоднішньої зустрічі намітили нові напрями співпраці. Відчув щиру зацікавленість як з боку ректорату, так і з боку професорсько-викладацького складу військової кафедри. Планую й надалі допомагати одному з провідних вишів України, — підсумував він.

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/sushchenko-u-rektora.html#sigProId26799ac222

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького