Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького зустрілися з регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Валерієм Єфіменком.

Представила гостя директорка ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Наталія Земзюліна:

— Зустрічі з омбудсменом проводяться в нашому університеті постійно. Валерій Вікторович поінформує про структуру, функції, завдання Уповноваженого Верховної Ради України, а також відповість на питання присутніх.

Валерій Єфіменко розповів про особливості посади омбудсмена та важливі аспекти його діяльності, про структуру секретаріату та підрозділів інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

— Першочергове завдання інституції — парламентський контроль за дотриманням прав осіб, які не можуть себе захистити, — зазначив Валерій Єфіменко.

Валерій Вікторович дав студентам корисні поради та порекомендував інтернет-портали: «Уповноважений Верховної Ради України з прав людини» (http://www.ombudsman.gov.ua/) та «Правопіль» (http://pravopil.umdpl.info/).

— Намагайтеся максимально самі себе захистити. Дивіться спеціалізовані сайти, які допоможуть вам орієнтуватися в правових аспектах, — наголосив він.

Учасників зустрічі також цікавила ситуація в аграрній сфері. Обговорили питання землі та успадкування земельних ділянок і те, які труднощі постають перед зацікавленими у власності земельних ділянок.

 

Оксана Сивоконь, студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій