Щороку для студентського активу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проводяться виїзні заходи із командотворення або ж, як звикли говорити студенти, «тимбілдингу».

На сьогодні тимбілдинг є однією з перспективних моделей корпоративного менеджменту та одним із найефективніших інструментів створення команди, яка нестиме відповідальність за результати своєї діяльності.

Як зазначив ректор університету Олександр Черевко, «студентський актив Черкаського національного університету є неодмінною складовою системи управління в університеті. А зараз, в умовах військової агресії рф проти України, важлива взаємодія всіх складових університетської спільноти. Крім того, нині всі українці, а надто молоді люди, потребують психологічної підтримки і спілкування».

Цьогорічна просвітницька поїздка для студентського активу університету відбувалася за маршрутом: м. Черкаси — с. Мар’янівка — с. Водяники — с. Буки — м. Черкаси.

«Створення міцної команди — запорука якісної роботи навіть в умовах війни. Взаємовідносини в команді впливають не тільки на емоційний стан студента, а й на загальну ефективність роботи колективу.

Студенти на практиці вивчили, що таке командна робота та чому вона така важлива; як це впливає на загальний успіх справи; як налаштувати команди до змін. Не обійшли увагою і складнощі командної роботи. А чудові місця, в яких їм пощастило побувати, додали колориту і запам’яталися на все життя», — розповіла начальник відділу виховної роботи Ірина Луценко.

«Для нас важливо знати свій рідний край. Одним із  важливих для області й України об’єктів є географічний центр України. Його інсталяція на Звенигородщині вражає. Запам'яталася також природа, яка нас оточувала», — поділилася враженнями Мирослава Хоменко, голова студентської ради ННІ української філології та соціальних комунікацій.

 «Мандрівка зі студентською радою — це завжди важлива подія для кожного з нас. Ми щасливі, що змогли відвідати знакові місця рідної області, побачити красу села Водяники, Буцького каньйону та побувати в самому серці України. Можу сказати, що наша подорож була не тільки пізнавальною, а ще й патріотичною, тому що ми відчули справжнє піднесення та здружилися. Сподіваємося, що далі буде ще більше! Кожна подорож зі студентською родиною — це приємний спогад на все життя», — зізналася Євгенія Лядецька, заступник голови студентської ради університету.

«Кожна місцевість має свою історію, яка зачаровує. У Водяниках приємна атмосфера, там все створено з любов’ю — до родини, до Батьківщини, до історії.

Буцький каньйон вражає. Шум води не лише заспокоював, а й надихав на нові ідеї», — розповіла Марина Сухина, виборний представник ННІ природничих та аграрних наук.

Студент ННІ міжнародних відносин, історії та філософії та представник профспілки університету Данило Захарченко говорить, що для нього ця поїздка була цікава саме в контексті поєднання кількох колективів: студентської ради, студентської профспілки та вокальної студії «Voices». Оскільки всі колективи ініціативні та творчі — відчувалася конкуренція.

Для учасників вокальної студії «Voices» ця поїздка запам’яталася ще й роботою над новим спільним відеопроєктом.

«Наша подорож була наповнена незабутніми моментами та яскравими емоціями. Процес знімання був насичений: гарні локації та професіоналізм наших керівників. А ще ця поїздка дала можливість та натхнення працювати над собою», — вважають студенти ННІ інформаційних та освітніх технологій Вікторія Мущенко та Дмитро Луценко.

«Попри те, що ми багато працювали над зйомками, ми встигли насолодитися неймовірною красою природи нашої країни. Запам'ятався Буцький каньйон з його неймовірною красою та енергетикою. Також було цікаво побувати у парку Катерини, що у Водяниках. Ми дуже вдячні нашому ректору, Олександру Володимировичу Черевку, за цікаву екскурсію та теплі гостини. Він уміє згуртовувати людей і надихати на спільну командну роботу! Дякуємо також проректорці з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галині Миколаївні Гаврилюк, голові профкому університету Ігорю Івановичу Погрібному за допомогу в організації поїздки», — поділилася думками Анастасія Шостя, студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Кожен взяв із цієї поїздки щось своє, індивідуальне та вкрай важливе для нього зараз. Саме те що допоможе тримати запал та віру в такий складний час.

«Україна понад усе! Разом подолаємо все!» — переконані всі учасники мандрівки.

 

Відділ виховної роботи