Студенти навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва пройшли стажування в Гуманістично-природничому університеті імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща). Навчання тривало три місяці.

Своїми враженнями й емоціями діляться студенти інституту.

— Ми досить швидко адаптувалися в польському освітньому середовищі. Приємно, що в процесі навчання кожен міг ознайомитися з роботами інших студентів. Це дозволило розширити власні знання, отримані на лекційних заняттях, — розповідає Дмитро Сокур.

Ірина Пешня каже, що для неї особисто найбільш цікавими були дисципліни «Міжособистісна комунікація в соціальній роботі», «Ергономіка», «Психосоціальна геронтологія», «Соціальна політика в Європейському Союзі».

Про товариські відносини з польськими студентами розповідає Олександр Карий:

— Мікроклімат у групах і в студентському середовищі позитивний. Польські студенти відкриті до спілкування. Ми з легкістю знайшли спільну мову і потоваришували.

А Катерина Столяр згадує про цікаві моменти зі студентського життя в Польщі:

— Разом із нашими новими друзями ми відвідували різноманітні екскурсії. Дізнавалися нові факти про місто. Крім того, були присутні на різних спортивних і культурних заходах.

Студенти зазначають, що стажуванням задоволені.

— Дякуємо всім, хто доклав зусиль задля організації нашого стажування в Польщі. Ми вдячні своєму університету за те, що мали змогу стажуватися в польському виші. Для нас це не тільки досвід навчання в Європі, розширення світогляду і можливостей професійної підготовки, а й підняття свого рівня конкурентоспроможності при працевлаштуванні, — каже Дмитро Сокур.

Кафедра соціальної роботи і педагогіки