Студенти 1-2 курсів спеціальності «Середня освіта» ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького активно беруть участь у волонтерських проєктах.

Одним із прикладів такої діяльності є співпраця з ГО «Ми є поруч», керівником якої є Тетяна Волочай.

— Мені дуже приємно, що на прохання пані Тетяни долучитися до проведення занять з англійської мови для діток ВПО відразу відгукнулися троє студентів 2-А курсу, — зазначила Наталія Сливка, виконувачка обов’язків завідувачки кафедри сучасних практик викладання англійської мови та кураторка 2-А.  — Це Ірина Шильнікова, Максим Мацибока та Анастасія Черненко. Вони із відповідальністю поставилися до цього прохання та відразу долучилися до роботи.

Своїми враженнями після проведення уроків та спілкування з дітками ділиться студентка 2-А курсу Ірина Шильнікова:

— Як добре, що ми можемо допомагати один одному, навіть під час повномасштабної війни, коли здавалося б можуть просто опуститися руки. Для кожної людини добро має свій образ. Ось так, наприклад, у громадській організації «Ми є поруч» можна знайти допомогу, радість, дитячі усмішки та багато іншого. Спільно з громадською організацією «Ми є поруч» нам вдалося організувати пізнавальні уроки з англійської мови, що дарували нові знання і навички під час веселої гри. Наші уроки були синтезом дитячого сміху і здивованих оченят діток, що вимушено перебувають у нашому місті, а для нас — майбутніх вчителів — цікавим досвідом. Ми поєднували різноманітні методики й розробляли справжні інтерактивні заняття, взаємодіяли з дітьми різних вікових груп, працювали в команді й створили справжню атмосферу миру і злагоди.

Від щирого серця дякуємо волонтерській організації «Ми є поруч» за можливість зробити добрий вчинок і отримати професійний досвід!

Кафедра сучасних практик викладання англійської мови