bgb
 
 
 
 
 

Уперше публічний захист випускних робіт студентів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся в Черкаській міській раді.

Свої науково-творчі роботи продемонстрували 10 студентів. Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко зазначила:

— Свої проєкти захищають студенти, які навчаються за освітніми програмами «Журналістика», «Реклама та PR у медіагалузі», «Видавничий бізнес та сучасні комунікативні технології». Це гарна нагода продемонструвати свій професійний вишкіл, почути думку стейкхолдерів, передати практичний досвід іншим. Пишаємося кожним випускником і продовжуємо інтегруватися в реальний медійний простір.

На заході були присутні студенти та викладачі кафедри, стейкхолдери, представники Черкаської міської ради: начальниця сектору зв’язків із медіа та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України у Черкаській області, старший лейтенант Служби цивільного захисту Юлія Норовкова, директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко, шеф-редакторка «Суспільне Черкаси» та центрального хабу «Суспільного» Ніна Волощук, провідний фахівець групи діджитал «Суспільне Черкаси» Світлана Калюжна, головна редакторка інтернет-видання «Вичерпно» Анна Романенко, директорка видавництва «Черкаська майстерня друку» Юлія Чабаненко, регіональний HR, бізнес-партнерка «Comfy» Оксана Голованенко, директорка ТРК «Ільдана» Валентина Душок, заступниця директора з якості «Biopharma Plasma» Тетяна Портянко та інші.

Захист кваліфікаційних робіт у ЧМР — перший досвід кафедри. Його упроваджено завдяки підписанню меморандуму про співпрацю між Черкаським національним та Черкаською міською радою в межах раніше укладеної угоди.

Проректор ЧНУ з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло зазначив:

— Я щиро тішуся, що ми зараз обговорюємо питання співпраці між Черкаським національним університетом і міською владою. Кожен університет пишається своїми випускниками, які реалізовують себе в професії та стають успішними фахівцями. Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій завжди була однією з найкреативніших в університеті, а її випускники активно допомагають розвивати й розбудовувати Черкаси.

Профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна подякувала викладачам кафедри журналістики, реклами та PR-технологій за допомогу в реалізації уроків медіаграмотності для школярів і зазначила, що підписання угоди про співпрацю дасть змогу студентам-медійникам проходити практику в стінах ЧМР, а також висловила сподівання, що студенти-медійники візьмуть активну участь у реалізації міських проєктів.

З привітальним словом до випускників звернувся директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов:

— Бажаю впевненості в собі, тому що ви надзвичайно талановиті, розумні, креативні, вам усе вдасться. Бажаю обʼєктивного оцінювання від комісії. Сподіваюся, що після проходження практики в Черкаській міській раді багато хто з вас залишиться в нас працювати.

Публічний захист розпочали з демонстрації лімітованої версії нового мерчу кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, який був розроблений студенткою 4-PR курсу Катериною Бондаренко в межах кваліфікаційного проєкту. Рекламна продукція, а це футболки, чашки, шопери, блокноти, стікерпаки з оновленим логотипом кафедри, отримала позитивні відгуки від членів комісії.

Успішним був захист також інших кваліфікаційних робіт, теми яких стосувалися судової тематики, виготовлення тизерів-трейлерів до інтерв’ю, скринкастингу, регіональних новин, популяризації української мови, ведення бізнес-акаунтів у соцмережах, буктокубукстаграму, літературних блогів та ін.

Своїми враженнями поділилася випускниця 4-Ж курсу Неля Пилипенко: — Це був особливий момент, я дуже хвилювалася, але щаслива, що сьогодні продемонструвала свій кваліфікаційний проєкт стейкхолдерам, представникам міської ради та, звичайно, викладачам, які були з нами протягом цих чотирьох років. Це тільки початок, далі — більше.

Пропонуємо переглянути відео від Студентського телебачення про цю подію:

Автор: Ольга Ярмолич, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Фото: Олександра Гончаренко, студентка 2-PR курсу, Денис Коваль студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій.