Студенти навчально-наукового інституту історії і філософії завершили трьохмісячне стажування в Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща). Під час вручення дипломів про стажування директор Інституту історії професор Роберт Майзнер подякував за співпрацю та наголосив на важливості наукової та освітньої співпраці України та Польщі, а директор Інституту філософії професор Адам Олех закликав і в подальшому долучатись до освітніх проектів Академії. У свою чергу студенти висловили подяку Академії за надану можливість пройти стажування в одному з провідних вищих навчальних закладах Польщі.

Паралельно з навчальною діяльністю, для стажистів були створені умови для наукової роботи. Так, на запрошення Студентсько-докторантського відділу Історико-Філологічного інституту Академії  студенти взяли участь у V-й Національній науковій конференції «Політика, співпраця, дружба, конкуренція, ворожість, війна. Відносини між людьми, націями та державами протягом всієї історії». Зокрема Денис Хоменко та Вадим Дученко представили спільну наукову розвідку на тему «Взаємовідносини Індійського національного конгресу з Мусульманською лігою на початку ХХ століття», яка була високо оцінена організаторами заходу.

Нагадаємо, цього річ 50 студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького пройдуть тримісячне стажування в академії Яна Длугоша (Польща, Ченстохова).

 

              

Навчально-науковий інститут історії і філософії