Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Пан Ян Пєкло провів зустріч  для представників науково-освітньої сфери України. Участь у заході взяли керівники Міністерства освіти і науки України, вищих навчальних закладів та освітніх установ, які співпрацюють з польськими університетами.

Серед них — і ректор Черкаського національного університету імені  Богдана Хмельницького, голова Ради ректорів, директорів вищих навчальних закладів Черкаської області Олександр Черевко.

Представники українських і польських урядових кіл засвідчили повагу та вдячність освітянам за їхній вклад у розвиток європейської науки,  зміцнення культурних зв’язків між польським та українським народами. Обговорено можливості для просування українських вишів у польський  освітній простір і встановлення партнерських відносин.

Олександр Черевко мав за честь поспілкуватися з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Паном Яном Пєкло та запросити його до Черкаського національного університету.

Адже навчальний заклад поєднує з польськими партнерами тісна співпраця. Уже 16 років в університеті діє Полонійний центр. Польську мову черкаським студентам постійно викладають науковці з Польщі. Сюди приїздять представники дипломатичних кіл та громадських організацій Польщі та України.

Студенти ЧНУ навчаються у польських вишах за програмою «подвійний диплом». А в 2017-2018 навчальному  році 50 студентів проходять семестрове стажування в Академії імені Яна Длугоша (Ченстохова).

У рамках реалізації програми академічної мобільності науковці ЧНУ підтримують зв’язки з колегами з Республіки Польща. Проводяться спільні дослідження, наукові конференції, стажування.

Проводяться заходи щодо  популяризації польської культури, літератури і мистецтва, пошануванні видатних польських діячів, чиє життя та творчість пов’язані з Черкащиною.

Ректор також  подякував за сприяння у побудові  взаємовигідного співробітництва в освітній і культурній  сферах  Раднику Посла Республіки Польща з науково-освітньої співпраці пані Емілії Ясюк, яка й сама неодноразово була гостею в ЧНУ. Він переконаний, що академічне та інноваційне співробітництво є надзвичайно перспективним напрямом у міжнародній діяльності закладів  вищої освіти України.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені  Богдана Хмельницького