У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького привітали з 70-літтям першого декана навчально-наукового інституту історії та філософії Олександра Перехреста.

За 30 років праці в навчальному закладі  Олександр Григорович зробив чимало для розвитку історичної освіти в його стінах. Під його наставництвом зросло чимало талановитих фахівців у галузі історії. Олександр Перехрест ініціював підготовку в Черкаському університеті фахівців за спеціальністю «Історія» та став фундатором історичного відділення, а пізніше історичного факультету ЧНУ.

Привітати колегу  прийшли перший проректор Василь Мойсієнко, директор ННІ історії та філософії Наталія Земзюліна та викладачі, директор наукової бібліотеки Григорій Голиш. Гості щиро вітали іменинника, ділилися спогадами про спільну працю, висловлювали вдячність за навчання та підтримку.

Василь Мойсієнко від імені ректора та від себе особисто побажав імениннику життєвої наснаги, подальших наукових звершень: «Дуже приємно привітати свого колегу. Хочу зазначити, що Олександр Григорович — організатор викладання історії в Черкаському національному. За роки управлінської діяльності він не полишав наукову працю, втілив у життя плани щодо підготовки монографії, дисертації. Він був організатором чималої кількості наукових конференцій, симпозіумів. Бажаю ювілярові плідної праці, здоров’я,  сімейного благополуччя». Перший проректор вручив Олександру Перехресту почесну грамоту  та премію.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького