Доцент факультету обчислювальної техніки інтелектуальних та управляючих систем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Віталій Веретельник та студенти 2-го курсу спеціальностей 122 «Комп’ютерні науки» та 123 «Комп’ютерна інженерія»  долучилися до освітнього хабу «Навички майбутнього».

Захід організований навчально-тренінговим центром «STEM-освіта» КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Accord Group у співпраці з БФ «Фонд освітніх ініціатив».

Тренерами освітнього хабу були Юлія Зоря, завідувачка навчально-тренінгового центру «STEM-освіта» КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» та Євген Качкар і Віталій Курас, методисти центру.

Учасники заходу ознайомились із потужною та інноваційною матеріально-технічною базою, а саме: сучасним 3D-принтером, VR-шоломами, різноманітними наборами LEGO MINDSTORMS, стартовими наборами Super Starter Kit на базі Arduino Mega 2560, EASY-Plug набір для Arduino STEAM, навчальними наборами для складання на базі Arduino Uno R3, електронними конструкторами, діючими моделями та прототипами квадрокоптерів, інтерактивними глобусами, які дозволяють візуалізувати розташовані на них об’єкти з використанням елементів доповненої реальності «Shifu» й функціональними можливостями його застосування у роботі під час навчання.

Студенти в практичній площині використовували усю наявну матеріально-технічну базу, долучилися до знімання відеоматеріалу в спеціалізованій відеостудії й опанували методи відеомонтажу.

Щиро дякуємо організаторам заходу за отриманий досвід й можливість отримати практичні soft/hard skills та прокачати використання інноваційних технологій в освітньому процесі.

Факультет обчислювальної техніки інтелектуальних та управляючих систем